Windows XP SP3 átalakulása, miért?
2010-12-18T23:25:15+01:00
2011-01-17T01:05:54+01:00
2022-07-19T03:06:44+02:00
Kuttorka
Néhány napja történt. ESET Smart Security a védelem, valami Mozilla Firefox-ban állanóan ki akarta lőni a NoScriptet és a netet (USB stick, TCP/IP klient). Semmi nem jutott be, de másnap nem töltötte be az operációs rendszert. Akkor az Utolsó helyes konfigurációra állítottam be. Minden működik, csak éppen minden (Bejelentkezés, Asztal, ablakok, tálca, ikonok) akkora lett, mint Csökkentett módban, vagyis kicsi. Mi történhetett ezzel a Windows XP SP3-al? (Eredeti, mint ahogy az ESS is valódi). Hogyan állíthatnám vissza?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Akkor mindenképp úgy próbáld, hogy előtte törlöd a régit, és nem csak frissíted..aztán gép restart és utána telepíted az újat...
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Azt mondod minden megváltozott, akkor valszeg a képernyő felbontása állítódott el, vagy a videókártya driver-el történt valami.

  Jobb klikk az asztalon legalul Properties, majd a Settings fülön ellenőrizd a képernyő felbontását, lehet hogy nálad most valami 640x480 vagy 800x600 és ettől nagy minden. Ha ez sem segít, akkor próbálkozhatsz a Rendszervisszaállítással (System Restore) ezt a Start->All programs->Accessories->System Tools-ban találod meg, és kiválasztasz egy olyan időpontot, amikor még minden tökéletes volt, mivel azt írtad pár napja van jelen a probléma...(feltéve ha be van kapcsolva nálad a rendszervisszaállítás)

  Kül. én ezért használom a sima ESET NOD32 Antivirus-t azzal nincsenek ilyen gondok x) Emlékeim szerint még egyszerű hálózatot sem tudtam létrehozni 2 gép között, mert folyton engedélyezni kellett a másik gép kapcsolódását az enyémhez és a nethez, szal...lehet hogy jobban megvéd, de sztem túlságosan is...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nagyon köszönöm, megpróbáltam, de egyik módszer sem vált be. A monitor felbontása 1440×900, ennyi a gyárilag ajánlott beállítás. A rendszer-visszaállítás be van kapcsolva, de hiába próbálkoztam, minden maradt apróban. Integrált Intel a videókártya, megvan hozzá a CD, de nem én telepítettem, erre még nem vállalkozom. Lehet ezzel a telepítővel kijavítani a hibát, vagy pedig drivert kellene cserélni? Mindössze másfél éves a gép. (Hogy ne zavarjon az apróbetű, a Megjelenítésben nagybetűs Windows stílust állítottam be az Asztalra és a Tálcára is).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak úgy megkérdem, a témáknál nem véletlenül a Windows Classic stílus van kiválasztva? Esetleg küldj egy Print Screen-t róla.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel minden olyan Windows ablak kicsi és a szöveg apró lett, hogy az Asztalon és a Tálcán nagyobb ikonok legyenek, a Megjelenítésben a Klasszikus Windows (módosított) van beállítva. Szándékosan, nem valami jó a szemem a bolha betűkhöz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mindenesetre küldj egy Print Screen-t a Desktop-ról, úgy, hogy közben meg van nyitva pár ablak, alkalmazás, mert így nem tudom elképzelni mi lehet a gond. Az természetes hogy egy LCD monitoron ha a natív felbontást használod, csak akkor lesz éles a kép, de apróbb is minden...Aztán ha én nem is, majd valami okosabb fórumtag lehet, hogy egy ránézésre meg fogja állapítani a hiba forrását...

  Most jut eszembe, mi van akkor, ha esetleg állítottál a képernyő frekvencián, és az okozott galibát? Csak egy ötlet...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tényleg rejtélyes, de úgy tűnik, megvan a megoldás. Az integrált Intel videókártya drivere okozza a gondot, net alatt megnyitottam és felajánlotta a frissitést. Ezt még ma megpróbálom, hátha rendbejön. Ha mégse, küldöm a Print Screent.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor mindenképp úgy próbáld, hogy előtte törlöd a régit, és nem csak frissíted..aztán gép restart és utána telepíted az újat...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Windows XP SP3 teljes újratelepítésére végül nem volt szükség, az integrált videókártyáéra viszont igen. Sőt a BIOS is kapott frissitést. Most már minden rendben van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd