Nyomtató vásárlás - olcsó, kevés nyomtatás
2011-01-17T12:57:56+01:00
2011-03-30T09:01:59+02:00
2022-07-27T14:42:00+02:00
Cerbi
Hello!

Szeretnék venni otthonra egy teljesen egyszerű nyomtatót. Elvárásaim: színes, tintasugaras

Színenként lehessen cserélni a patront, a patronon legyen a fúvóka(tehát cseréléskor megelőzhető a beszáradás)
Átlagosan havi 20 oldalt nyomtatnék vele
Fontos, hogy a patronok ára alacsony legyen, ezért az alapgép lehet drágább ~15eFt -de ez sem kőbevésett alapár
Akár ha az utángyártott jó ár/érték aránnyal rendelkezik az is megfelel a patronban
Kép nyomtatása elvétve, fotó minőség semennyire, de a színek mégis kellenek.

Köszi a segítséget!

Cerbi
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ajánlom az Epson márkát. Ennél a gyártónál van, hogy külön helyezhetőek benne el a színek. És olcsó, megbízható gépek!

Pl.:Példa

Ennek az ára kb 10k körül mozog! És multifunkciós is! Jelen esetben ez teljesen megfelel az elvárásaidnak! Mindenféle képen Epson közül válogass! :)

Üdv
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Notebookspecialista-Canon
  Mult honapba 2db ot rendeltem belöle nem rossz kis masina az igényeidet kielégiti, és a patron is hozzá kb olyan 2500Huf körül mozog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ajánlom az Epson márkát. Ennél a gyártónál van, hogy külön helyezhetőek benne el a színek. És olcsó, megbízható gépek!

  Pl.:Példa

  Ennek az ára kb 10k körül mozog! És multifunkciós is! Jelen esetben ez teljesen megfelel az elvárásaidnak! Mindenféle képen Epson közül válogass! :)

  Üdv
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én két éve vettem egy Epson Stylus DX4450 multifunkciós cuccot, viszonylag olcsón, akkor az Epsonhoz volt a legolcsóbb a patron, az utángyártott meg mégolcsóbb
  Ritkán használom, de nem száradt be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem színenként cserélhető, amit a kérdező feltételnek adott.
  De hol lehet olyan olcsón kapni hozzá pantoront? mert itt felénk én csak 4000-4800 Ft -ért látok, és ha kell színest és feketét is venni akkor már majdnem egy új nyomtató ára, ami tartalmazza mind 2 -őt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Típus függő, hogy mennyi az ára! De ha után gyártva is veszed, az is van olyan jó! És ne feledd, után tölteni is lehet 1x minden patront, úgy még olcsóbb!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igaz amit mondasz, de tudni kell, hogy után gyártott/töltött patron esetén ugrik a garancia. Hogy miért, az örök rejtély marad nekem, de ugrik, az biztos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kérlek eddig még én enm vettem de amikor megrendeltem direkt rá kérdeztem a patron árára mert az volt az elsödleges szempont, és késségel közölték hogy annyi az ára.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Engem nem érdekel a garancia, ha ilyen olcsó egy készülék! Főleg ha már megszolgálta az árát! És általában nem mennek ezek olyan könnyen tönkre... Szóval ki, hogy gondolja! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ..de tudni kell, hogy után gyártott/töltött patron esetén ugrik a garancia..


  Két fajta megoldást alkalmaznak a gyártók.
  1. A tintapatron csak tintát tartalmaz, a fúvókarendszer fixen van beépítve. (Ez esetben kérdés lehet a garancia elvesztése.)

  2. A patron tartalmazza, a fúvókarendszert. Ez esetben a garancia nem veszíthető el. Be raksz egy eredeti patront, utána csak időutazó tudná kideríteni, hogy volt benne nem eredeti is.

  Más:
  Beszáradás ellen jó megoldás, ha hetente egy színes lapot nyomtattok. Az Epson pingment tintáit amúgy is nehéz kitakarítani a fixen beépített fúvókarendszerből, ha beszáradt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azért ugrik utángyártott patron esetén a garancia mert teljesen más a festék viszkozitása. Ebből következik, hogy a nyomtatófej sérülhet, eldugulhat a más típusú tintától. Ugyan ez a helyzet az utántöltéssel is. Itt is sok minden függ a tinta minőségétől. Ha eredeti gyártó azonos tintával töltesz egy patront, akkor majdnem egy új árából jön ki a töltés. Ha harmadik fél tintájával töltöd a patront, akkor ott megint okozhat gondot a minőség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! Hidd el aanak aki az ötödik nyomtatóval elégedett. Ha tintasugasas nyomtatót veszel, olcsón, vagy drágán, mindenképp sokba fog kerülni a havi tíz oldal, ha csak nem háromnaponta nyomtatsz. Egy hét- tíz nap után beszárad a fej annyira, hogy jó, ha a tisztító program segít. A gatyád megy rá a festékpatronok vásárlására.2003-ban kb 1000Ft/ színes nyomtatást értem el és kidobtam az alig több mint egy éves nyomtatót, pedig nem is volt a legolcsóbb. Azóta volt többféle. Most egy multi monocrom lézerem van és már beljebb vagyok, mint a tintással. HA néha színes kell, elballagok egy bev központba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  Azért megnézném a többit is, illetve érdemes megnézni fizikailag is a dobozt. A múltkoriban az egyik nagy kék T -ben sétáltam végig pár nyomtatót (én multifuncit keresek, jó scan felbontás és minőség számítana, illetve másodlagos hogy jó ha tud fotót.) Ahogy néztem az Epson -okat, egész jónak tűnnek viszont a borításuk már a lehelettől is karcosodik. A Canon -ok jó része pedig olyan papírvastagságú nyitható elemekből van hogy csoda hogy attól nem törik el hogy ránéz a delikvens. A HP-k jó része meg 2patronos. Úgyhogy nem egyszerű és remélem az itteni dolgokkal is hasznos infókat lehet gyűjteni.

  Az hogy a legtöbb nyomtatógyártó reménykedik abban hogy majd dögivel tőlük fogják venni a téntát és az a jó drága - na az megint egy szép nekiállás. A garancia meg jórészt inkább egy jogi fogalom és ezt a hozzáállást védi. Amúgy ellenpéldának épp egy HP -val volt olyan tapasztalat hogy a gyári megvett hozzá való patronnal nem ment. Aztán a delikvensnek egyszerűbb volt egy egyszerű lézert vennie mint garancia után szaladgálni.

  Amúgy itt-ott egész profi nyomtatókat osztogatnak ingyen-csoki-túrórudi árban festék és garancia nélkül. Igaz ugyanaz az állítás mint amit A-Ty írt - lehet hogy a festék még drágább is bele mint a nyomtató a boltban.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv lorenzen!

  Azt esetleg ki lehet deríteni hogy ez a fúvókás dolog ez gyártó vagy típusfüggő-e inkább.
  Mivel én is gőzerővel nézegetem a nyomtatókat és egy-két Lexmark is beleesett a kosárba - Hol és hogyan lehet utánajárni (lehetőleg online) hogy melyik nyomtató melyik és ez mit jelent adott gépnél a garanciával, utántöltéssel, patronnal (főleg ár szempontjából) kapcsolatban?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha szabad nekem, akkor Lexmark nyomtatókat nem szívesen ajánlom.
  Az, hogy a tinta drága, csak egy dolog. A fájóbb pont az olcsó berendezéseiknek a gyenge mechanika. Papírt egyenesen ritkán sikerül behúzni, ha egyáltalán sikerül.

  Persze a tapasztalataim már több évesek, azóta javulhatott a konstrukció.

  Az a baj, hogy az olcsó nyomtatók, drága üzemeltetésűek, és nem is nagyon tartós szerkezetek. Nehéz jó tippet adni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy dolog kimaradt a jó tanácsok sorából

  Ha van egy scannered, vagy fényképeződ, akkor érdemes velük típus azonos készüléket választani. Konkrét tapasztalat egy HP scanner, Canon nyomtató és Nikon fényképező konfliktusa. Sajnos sehogy, semmilyen beállítások mellett nem lehetett nyomtatni olyan színekkel, mint ahogy az be lett scannelve és a monitoron illetve a fényképezőn megjelent. A Canon nyomtatót egy HP-re cserélve a probléma feloldódott. Hiába lett játszadozva a színprofilokkal, ugyan az lett betöltve a monitor, nyomtató és scanner számára, az eredmény nem volt soha tökéletes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Húha srácok, nagyon elmentünk a témától: D

  Az sajnos kimaradt, hogy nem kell multifunkció, mezei, egyszerű csak ritkán van használva és nem szeretném hogy száradjon, erre a jó válasz, hogy nesze lézeres...no igen, de mire az megtérül számomra sok idő. A problémám kb nekem is az hogy egy full patron csere annyi mint egy új nyomtató... De ahogy nézem mindenkinek más ötlete van, szerintem 'rossz' vásárló leszek és random rábökök egyre ami szimpatikus és esetleg még megnézem, hogyan jön ki a patron^^
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! A megtérülés nem biztos, hogy sokára várható. Előbb jeleztem az 1000Ft/lap nyomtatást. Alig több mint egy év, 36E Ft festékre egy olyan nyomtatóba, amibe nem száradbe, mert 12 óránként tisztít, 24E a nyomtató és kéthetente egy oldal. Kiv. míg új volt és próbálgattam. Kb 60 oldal. Ha mos veszel egy szines lézert 60-ért, évekik üzemkész és még nem is kell spórolni. Egy monocromot már bagóért vehetsz. Szinest meg kinyomják olcsón.
  Nekem samsung van Karikor volt egy éves és még a próbakazetta van benne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem igazán bíztam az epsonokban, de megnéztem pár egyéb darabot és úgy döntöttem hogy amire kell, arra hátha jó lesz. az eredeti fekete patron ~3k körül van, meglátjuk hogy birkózik meg a száradással: )

  Köszi mindenkinek a tippeket, ötleteket!

  Ja igen, végül Epson Stylus S22 lett.

  Üdv!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Karbantartási feladat: ha tényleg ritkán használod, tedd meg azt a plusz óvintézkedést, hogy használat után vedd ki a patront, és helyezd vissza a fúvókáira a kis szalagot, amit újkorába, behejezéskor eltávolítottál! Ez nagyban elősegíti azt, hogy ne száradjon be a tinta! :) Sok fejfájástól fog mentesíteni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a tippet!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • csatlakozom az Epson kedvelőkhöz

  Epson SX218 fénymásol, nyomtat, szkennel. Egy normális fekete patron bele 790 Ft, vagy 1.500 egy háromszor akkora T0711, és külön is cserélhető a fekete, nem kötelező mind a 4 színt.

  príma gép, nem kell tőle félni, főleg ha garanciális.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A nyomtatás költségéhez csak annyit fűznék hozzá, hogy pár hónapja használok CISS folyamatos tintaellátót. 3 hónap alatt 0.5.1 cm-t esett a tinta a 75ml-s tartályból. Szerintem ez a legolcsóbb módja a a nyomtatásnak. Nem véletlen van külföldön pl. thaiföld minden közintézményben ciss rendszer. Szinte minden nyomtatóra ráépíthető.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd