Digikábel XI.ker és TP-LINK TL-WR1043ND router
2011-01-26T00:25:38+01:00
2011-06-23T10:27:19+02:00
2022-07-28T00:45:24+02:00
MuLLeL
Sziasztok

A téma adja magát. 3 hete húzták be a kábelt a lépcsőházba, mi vagyunk az elsők aki használják a DIGI-t. 2 gép van a szobában és akkor jött ki a digis emberke amikor az én gépem nem volt itt csak a bnőmé. Arra kötötte be a netet közvetlen Ethernet kártyára ami szépen is működik. Mivel általában 2en vagyunk itt mind 2en szertnénk használni a 80/25-ös sávszélességet ezért vettem 1 router 2 hete. Pár nap szórakozás után visszavittem az eszközt és kicseréltettem egy másikra, gondoltam olcsó húsnak híg a leve. Azóta az 5-ik router van nálam és még mindig nem oszt ki IP címet. Ha bármelyik gépbe kötöm megy a net, de routerről semmikép. Az első egy olcsó TP-link router volt a második egy Linksys a 3ik egy 3com a 4ik egy D-link DIR-655 és most egy TP-LINK TL-WR1043ND routerrel próbálkozok. Rengeteget utánaolvastam már a problémának, de meguntam.

LANba szépen látja egymást a 2 gép, de IP címet DNS-t nem oszt. PPPoE kapcsolat beállítva felh.+pass helyesen kitöltve Service name üresen hagyva meg még egy csomó lehetőséggel próbálkoztam. Lent a 2ik emeleten van a DIGI dobozkája amiben 1 több portos switch van és hozzánk már csak 1 kábel szalad be a lakásba. Otthoni hálózatot sikeresen létrehozok és ennyi.

1272 DIGI supportal is beszéltem már párszor, 1eztettünk minden helyesen van beállítva, de router ügyben nem hajlandók segíteni csak értetlenül elutasítanak. "Pedig ennek így mennie kéne..."

Van vkinek vmi ötlete, tapasztalata?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Megvan a megoldás

5-6 lábnál fel lett cserélve a zöld-fehér érpár. Csoda, hogy eddig volt Net. Remek "szakemberek" dolgoznak a Diginél!



U.I.: Blankolás után 1ből kajálta a router a netet.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd