Win7 alól Ubu remote desktop elérése csak LAN-on
2011-02-05T15:51:12+01:00
2011-02-05T18:44:54+01:00
2022-07-27T07:22:30+02:00
jhonny85
szervusztok!
először is vázolnám a helyzetem:
notebookomon van win7pro[eng] és szeretnék elérni egy nas-t (ami letöltő is egyben) csak is a belső kis hálózatomon keresztül. hogy érthetőbb legyen teamview-er és társai nem jöhetnek szóba. nem akarom hogy internet függő legyen az elérhetőség. van még egy kis csavar a dologban pontosabban a nas-en. ubu 9.10-et telepítettem fel karakteresen mini iso-val, plusz ráhúztam a x-window-system-core gnome-core gdm ablak kezelőt + logint. erre mentek rá a letöltő progik, samba stb. (így csak 70-80MB ram-ot foglal ).
adott a feladat . bármilyen segítséget szívesen fogadok. gugli belinkelők kíméljenek.
köszi:jhonny85
Mutasd a teljes hozzászólást!
Kipróbálhatod a VNC-t. Itt egy tutorial.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • nem tudtam hogy a vnc tisztán belső kommunikációra is képes.
  a helyzet az, hogy a butított ububan nincs benne a távoliasztal, de vhogy belehegesztem .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi a tippet, működött.
  de lenne két kérdésem még:
  1.-távoli asztal beállításoknál csak ip-t írt ki gépnevet nem, szerinted ezt miért van? könnyebb lenne számomra megjegyezni a nevet.
  2.-WOL-lel is működik a realvnc? még nem lőttem be a WOL-t, de szeretném. jó lenne ha erre is volna tipped megköszönném.
  a pont ezek nélkül is jár .
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a gépnév alatt azt érted, hogy a VNC ablakban az IP-cím jelent meg, akkor (én úgy tudom) az Ubuntu miatt van ez. Nem olyan gépnév-dolgot használ, amit a VNC szeretne cross-platform.

  A WOL-ra csak azt tudom mondani, hogy szerezz be egy 'WOL magic packet sender' programot amivel a csatlakozás előtt megküldheted az ébresztési funkciót. Természetesen ilyenkor a VNC-t mint rendszerszolgáltatás kell elindítani. (Hogy bejelentkezés előtt már fusson)

  Természetesen képes belső (LAN) kommunkációra is. Ha Virtual Box-os géped van, azt NAT-on csatolva és portforwardolva tudsz a VNC-re mint localhost csatlakozni. Olyat is tudsz, hogy localhost futtatsz egy szerót és arra csatlakozol (ez nem ajánlott mivel szépen túlterheli a rendszert ami leáll)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a techline cikkben itt van egy olyan, hogy "ubuntu-vbox.local" én erre gondoltam gépnév gyanánt. desktop isoval (normál ubu telepítővel) látszik ez a "gépnév". én csak simán telepítettem a vino-t lehet más is kell mellé, mind1. jó lesz ez így, a lényeg hogy működik.

  ezt a wol magic pocket sender-t majd tesztelgetem, ezt is köszi .

  guest-tel irányítani a host-ot, vicces . teamviewer-rel csináltam ilyet egyszer, szép kis rekurzív lett, van printscreen róla . nekem nem halt meg.

  még1x köszi a gyors segítséget
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nekem nem halt meg.


  Az a jó. Én egyszer megcsináltam hogy hostra LAN ip-vel csatlakoztam VNC-n. Meghalni nem halt meg csak annyira belassult hogy nem lehetett a VNC-ből kilépni. (Ugye végtelen ciklus)

  Ja még valami. Hogy távolról ne buherálgassák a VNC-vel a NAS-ed/-od, a VNC beállításainál maszkold az engedélyezett címtartományt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • itt a bizonyíték .

  ha nincs portforward-olva akkor is el lehet érni wan-on ? wan elérésre én a teamviewer-t gondoltam használni . amolyan "biztonság kedvéért" dolog . így portforward nélkül is elérem, ha tényleg messziről kell kezelni. bár így a WOL tárgytalan damn . ezt még át kell gondolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd