Php button

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben!
Php button
2011-02-13T20:59:18+01:00
2011-02-13T22:26:38+01:00
2022-07-27T08:43:08+02:00
Handesen
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy Létreszeretnék hozni egy olyan opciót, hogy adott egy Button, és arra szeretnék úgymond egy "Időt rakni"(azaz mondjuk arra csak 24 óránként lehessen klikkelni)
Tömörebben adott egy Oldal, ahol kilennének téve külömböző más oldalak, és azt szeretném hogy ha a felhasználók szavazzanak a mások oldalára mindezt úgy hogy lejegyezhessem hogy ki, mennyit szavazott.
Mondjuk 1 klikk ér 1-et, és hogy XY nak van 7 pontja.
Összességében azt szeretném, hogy mi is kell ahoz, hogy egy Button-ra korlátot tegyünk azaz ha már egyszer rányomtam akkor ne tudjak még1x.!
Remélem érhető, Előre is köszönöm Handesen.!
Mutasd a teljes hozzászólást!
<input type="button" name="nev" value="megjeleno szoveg" disabled>

A disabled a lényeg. Ez beszürkíti a gombot, katitnthatatlanná téve azt. Természetesen ezt a PHP-kódban felhasználóra lebontva kell egy IF blokk beágyazásával betenned, nem a nyers weblap kódba, mert akkor mindenkinek letiltja.

Ajánlatos a felhasználókat adatbázisban (pl. mysql tárolni)

Értsd:
<?php $userneve = "jóskapisti"; $result = mysql_query("SELECT utolso_klikk_ido FROM jomunkasemberek WHERE emberke_neve='" .mysql_real_escape_string($userneve). "' AND gomb_id='2'"); $row = mysql_fetch_assoc($result); print('<input type="button" name="click_2" value="2."'); if ( (time() - $row['utolso_klikk_ido']) > 86400 ) { print(" disabled>"); } else { print(">"); ?>
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd