Windows7 hang driver
2011-02-18T13:06:35+01:00
2012-03-10T23:14:52+01:00
2022-07-29T09:11:27+02:00
Xa2
Üdv!
XP-ről váltottam egy 64 bites home premium win7-re. Az alaplap (GigaByte GA-EG31MF-S2) dobozában lévő lemezről tettem volna fel a drivert, viszont az csak XP-hez jó. Google-ben találtam egyet, amit sikerült is feltenni. Miután csatlakoztattam a fejlhallgatót először úgy tűnt, hogy működik tökéletesen, volt rajta hang. Utána jött a mikrofon, amivel probléma adódott: csatlakoztatás után a fejhallgatón hallom vissza, ha mondok valamit a mikrofonba, ez XP-n nem volt jelen, ha felmentem pl egy teamspeak szerverre akkor lehetett hallani ha mondok valamit (fejhallgatón nem), most viszont olyan, mintha nem lenne csatlakoztatva a mikrofon.

Valaki tudna segíteni?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Innen: GIGABYTE - Motherboard, Graphics Card, Notebook, Slate, Mini PC, Server, PC Peripherals and more / G töltsd le a hivatalos drivert! Figyelj rá, hogy háromféle verziója van az alaplapodnak! (rev. 1.0, 1.1, 2.0) Ezt megnézheted az alaplapon (rá van írva valahol) vagy rendszerinformációs progikkal (pl. SIW vagy HWINFO32).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi, feltettem, 2.0-ás kellett. Viszont a mikrofonnal még mindig fennáll a hiba :( Ha mondok bele valamit, akkor azt ugyanúgy a hangfalon/fejhallgatón hallom vissza, mint eddig.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akarod visszahallani a hangszóróból vagy fejhallgatóból, amit mondasz? Ez ismerős téma Realtek hangkártyákkal kapcsolatban, főleg 5.1 hangzás és felette. Attól függően kapcsolja a megfelelő hangkártya beállítást, hogy mit és hova dugsz be a számítógépbe. Na ezzel szoktak gondok adódni, ha túl gyorsan váltasz mondjuk egy külső hangszóróról egy fejhallgatóra vagy pl. egy laptop hangszórójáról egy külső hangszóróra, ezt még tetézi, ha közben mikrofont ki-be dugdosol... Ez a kezelő szoftverének köszönhető, aminek bedugáskor kéne megfelelően felismernie a rádugott eszközt, természetesen ez nem mindig megy simán... Szerintem a fentiek tekintetében elég rosszul van kitalálva a kezelőszoftver...
  Megoldás: többször segített, hogy a Realtek hangkezelőjében 1-2 hangerőszabályozót elnémítottam, illetve az sem mindegy, hogy milyen hangfelvevő szoftverrel szeretnéd használni a mikrofont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, mert amíg XP volt fent, nem volt vele probléma. Most pedig csak hangfalon hallatszik vissza a hang.. Nem tudom ismered-e a teamspeak nevű programot-többen fel tudnak kapcsolódni egy szerverre és azon keresztül beszélni, itt mindenki mellett van egy kis kör, ami világít, ha az illető épp beszél és itt a probléma, nem világít, tehát kb olyan, mint ha "nem jutna be a hang a gépbe", amit mondok, csak hangfalon, illetve fejhallgatón hallom vissza.

  Elvileg felismeri, hogy milyen eszköz, mert ha bedugom feljön egy kis ablak, ahol ki lehet választani a csatlakoztatott eszköz típusát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a teamspeak-et nem ismerem, de akkor lehet, hogy ott a gond! nézd át a beállításait és/vagy töltsd le a legújabb verziót, lehet, hogy az jobban támogatja a hangkártyádat és a Win 7-et! Még a 64bit is lehet gond, erre figyelj, olyan összetevőket (szoftver, driver) tölts le és telepíts, ami 64bitre íródott!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt telepítettem fel, de szerintem nem azzal van a gond, mert XP-n nem hallatszódott vissza a hang sem hangfalról, működött rendesen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor marad a kísérletezés!... Másik mikrofon kipróbálása, hangtulajdonságoknál ellenőrizni, nincs-e elnémítva a mikrofon, lehet, hogy valamit el kell némítani, hogy ne halld vissza a szöveget, de kifelé (pl. a teamspeak-be) menjen hang, stb., stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Áruld el nekem, hogy ez a hozzászólásod miként megoldás a problémádra? Csak azért ne fogadd el - teljesen értelmetlen módon - a saját hozzászólásod, mert elérted a nyitott témák max. számát. Tessék gondoskodni a régebbi témáidról (és akkor tudsz újat nyitni).

  Az értelmetlen válasz-elfogadást érvénytelenítettem, a téma ismét nyitott...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Azt telepítettem fel, de szerintem nem azzal van a gond,

  Biztos vagy benne, hogy a 2.67-es verzió van fen nálad?? Link.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd