A CPU túlmelegszik

A CPU túlmelegszik
2011-03-19T16:56:29+01:00
2011-06-22T18:49:56+02:00
2022-06-27T08:23:14+02:00
kopany1
Tudom hogy vannak hasonló kérdések de nem találtam választ. Az lenne a gond hogy átlagban a proci hőmérséklete 45-50fokos és ha elindítok egy játékot egy pár perc mulva már 100 fokot is írt a core temp...Több programmal is megnéztem és tényleg nagyon magas! Kitakarítottam és a gép 1 éve van meg szóval szerintem pasztával se lehet gond...leszedtem a ventilátort és kiporoltam teljesen, de semmit sem változott...Ha játszok egy játékkal észre sem lehet venni csak hangosabban dolgozik és ez tűnt fel nekem. A BIOS-ban megnéztem és le volt tiltva a riasztás a magas hőmérsékleten alapból. Mi lehet a gond? Már sokat kerestem de nem találtam megoldást
Mutasd a teljes hozzászólást!
A BIOS beállításait, riasztásait hanyagolhatod. A mai modern CPU-kban van egy önvédelmi mechanizmus, aminek köszönhetően, automatikusan kikapcsolnak a kritikus hőterhelés alatt. A paszta akár egy év alatt is elhasználódhat kiszáradhat, ha végig elégtelen volt a hűtés. Nemrég dobta el a saját gépem is az agyát 82°C-nál. Szétkaptam és a paszta az teljesen kiszáradt. A borda látszólag tiszta volt, de a ventit levéve a bordáról majdnem egy ujjnyi vastag porréteget találtam. Újrapasztázás éa egy bordatakarítás meghozta az eredményét.

Ami fontos, hogy a fordulatszám-szabályozó és egyéb hasonló optimalizáló programoktól szabadulj meg! Ezek összeakadhatnak a Windows saját energiagazdálkodásával és csak rontanak a helyzeten. Ha a Windows intézi ezt akkor biztosan "egy kézben" lesz az irányítás.

szerk:
Ez a paszta már nem paszta. Ez csere érett. Nem kell venned túl drága minőségi pasztát. A párszáz forintért kapható sima fehér 1,5gr-os paszta teljesen tökéletes a célra.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd