Bootol aztán leáll
2011-03-20T15:06:00+01:00
2011-03-22T00:42:51+01:00
2022-07-27T13:41:59+02:00
Gépház
Sziasztok!

Az lenne a gondom, hogy amikor bekapcsolom a gépet elő jön a Windows XP betöltő képernyő. Betölt, aztán újraindul a gép. Mi baja lehet?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Telepítsd ujra.
  Többet már nemfog elindulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rendszertöltés közben F8 és válaszd a legutolsó helyes konfigurációt.
  Ha nem segít akkor pedig a hibautáni újraindulás tiltását.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali. Nem biztos de én kaptam egyszer régen egy hasonló vírust ami pont ezt csinálta. Beírja magát az indítópultba és amikor elindul a windows ezt a progit indítja elsőnek ami persze restartolja a gépet. Azt tudom tanácsolni ha nem akarod újratelepíteni a gépet hogy bekapcsolás után f8 válaszd ki a csökkentett módot(ha lehet rendszergazdaként!!) és ott keresd meg a startup-ot. Nekem most windows 7-em van ott nagyon egyszerű mert a start/futtatás-ba beírod hogy system configuration és ott a startup. Ott esetleg megtalálhatod. Ha mégsem vírus akkor nem tudom. Esetleg szinén csökkentett módba próbálhatsz egy rendszervisszaállítást korábbi időpontra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mielőtt mindenki pánikot kelt...
  Bootolj be XP telepítő CD-ről, ott kérd a recovery console-t, majd onnan futtass egy
  CHKDSK C:
  parancsot.

  Jellemzően megsérült a boot folyamat fájlai közül vmelyik a partíciós táblában. ha ez nem segít, utána lehet gyanakodni a virusra, de én inkább a merevlemezre kacsintgatnék!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem akarok pánikot kelteni, de egy sérült partíción, vagy sérült fájlon a chk futtatása a legnagyobb felelőtlenség
  Volt már egypár olyan topicunk amiben a chk okozta adatvesztéssel foglalkoztunk.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a baj, hogy ha csökkentet módban indítom el, akkor is újraindul. Probáltam rá Ubuntut rakni, de amikor be bootolom CD-ről ki írja hogy Ubuntu 10.10, tölt egy darabig aztán eszement sok hibaüzenet megjelenik. A másik gond pedig az, hogy nagyon sok FONTOS dokumentum van rajta ami kéne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • De a Linux-ot nem telepíteni kell, hanem futtatni (Linux esetében NEM feltétlen ugyanaz a 2, csak Windows-ban)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem indul el a csökkentett mód sem akkor próbáld meg a csökkentett mód parancssorral.(nem tudom mennyit értesz a parancsorral való használathoz de én sokszor ott orvosolok hibákat). Ha úgy sem indul akkor annak több oka lehet. (vírus , rendszerfájlvesztés, hardverhiba(itt főleg a winyóra gondolok bár 15 év alatt ezt még csak 1-szer láttam az sem az enyém volt.), stb.
  A következőt ajánlom ami ilyenkor a legbiztonságosabb. Rakd át a winyódat egy másik gépbe ha van rá lehetőség persze ne arról bootolj, mentsd ki amik fontosak a számodra és nyomjatok egy full formázást!! Esetleg ha van rá időd egy hdd ellenőrzés sem ártana. Főleg ha régi a vinyó. Az ilyen gondok elkerülése végett azt szoktam még ajánlani hogy oszd 2 részre a hdd-t egyrészt mert irdatlan nagy winyók vannak mostanság másrészt pedig mert az ilyen problémák esetén egyszerűbb formázni csak a rendszerpartíciót és újratelepíteni az oprendszert anélkül hogy félni kéne bármilyen adatvesztéstől!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a merevlemezed adta meg magát, akkor minden bekapcsolással az adataid várható élettartamát csökkented.

  Minden kísérletet úgy végezz el, hogy a kérdéses hdd ne legyen bekötve. Sem az adat, sem a tápkábel ne legyen bedugva a hdd-be.

  Az Ubuntu live cd-n van lehetőség memóriateszt futtatására. Ezt végezd el. A teszt legalább 4-5 órát fusson.

  Nézd meg, hogy betölt-e rendesen az Ubuntu. Az ubuntu live cd-n ne a telepítést (install ubuntu), hanem a rendszer kipróbálása telepítés nélkül (try uubntu without...) opciót válaszd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd