Kukkolók ellen

Kukkolók ellen
2011-03-21T11:39:56+01:00
2011-03-22T09:21:51+01:00
2022-07-27T13:41:59+02:00
dbobo
Van egy olyan érzésem, hogy néha valaki kukkolja a gépemet, sőt mintha nézelődne is a dolgaim közt. Van egy sejtelmem, hogy ki az, de ezt valahogy rá kellene bizonyítsam. Olyan hálozatfigyelő, vagy kártya aktivitás figyelőt keresek, ami jelezne, ha valaki kukkol és kiírja, hogy milyen IP-ről lesnek. Tud valaki ilyenről? Előre is kösz .
Mutasd a teljes hozzászólást!
Tegyél fel tűzfalat oszt nem kukkolnak tovább.
Jelszavazd a fiókod, oszt nem kukkolnak tovább.
Aztán az ip-vel ugyan mire mennél?
Egyáltalán: hogy találja meg ugyan a géped a neten? Vagy már eleve fertőzött? Az gáz, akkor végig kell ellenőrizned milyen programok, szemetek vannak a gépen.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Jelezni ugyan nem jelez, de ellenőrizheted a bejövő, és kimenő kapcsolatokat a Comodo-val.
  Nagyon jól paraméterezhető tűzfal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Vcek által javasolt Comodo annyira jól paraméterezhető, hogy képes jelezni a kimenő és bejövő kapcsolati kérelmeket is.

  Alert Settings

  Önmagával az IP címével semmire nem mész.
  Azt a szolgáltató bizonytalan időközönként amúgy is megváltoztatja. Illetve az IP birtokában kideríthető a szolgáltatója. De, hogy az adott időben ki kapta meg azt a címe a szolgáltató, már csak a megfelelő hatósági személynek fogja kiadni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • akit én gyanítok, hogy szórakozik, annak dedikált IP címe van. Ezt szeretném én megtudni, mert akkor le tiltanám azt az IP-t a gépemről. Volt még régebb (2-3éve)egy ilyen probléma az egyik haveromnál és ott én oldottam meg egy valamilyen mini progival, de sajna nem tudom már mi a neve. Ez benne a csúcs, hogy akkor másnak tudtam segíteni s most mikor nekem kell akkor nulla vagyok
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor meg használd a Sárkányt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Van egy olyan érzésem, hogy néha valaki kukkolja a gépemet, sőt mintha nézelődne is a dolgaim közt


  Ez nem így működik, hogy valaki kukkol. Ha ezt meg tudja csinálni, akkor trójai van a gépeden, és akkor a kukkolás a legkisebb problémád.
  Ha még tipped is van, hogy ki az, akkor különösen a te hibád.
  Elhangzott az összes megoldás:

  Ha gép előtt ülve lépnek be, akkor védd le a gépet. Ha távolból, akkor fut valami, ami ezt megengedi. Egy Hijackthis log bemásolás segítene a kiszűrésben (esetleg precesexplorer.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én arra lennék kiváncsi hogy kerit valakit hatalmába ez az érzés, hogy most őt kukkolják. Most azon kívül hogy sok thrillert néz. Ráadásul még tippje is van arra hogy ki az illető, egy fix ip-s.
  Pl ha te nem kukkolod akkor ezt honnan lehet tudni?

  A másik ez a miniprogi ami uilyen ügyben már segitett egy barátodnak, de a nevét elfelejtetted. Mit oldottál meg vele, hogy kell elképzelni, elkezdett riasztani hogy erröl az ip-röl most kukkolnak? Melyik ip-kre riasztott, mindre? Mert akkor úgy izgalmas lehet webezni. Vagy egy adott ip-t meg kellett neki adni? Honnan tudtad milyen ip-t kell megadni?

  Tűzfal és vírusvédelem. Aki ezeket kikerüli azt pont nem érdekli a te géped.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • No meg mit kukkol ugyan? Vetkőznek a fájlok? ... nem akartam írni, hogy paranoia.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • :)Nem paranoja. Sajnos olyan adatok jutottak vissza hozzám, amelyeket csak a gépemről kaphattak meg, konkrétan személyre szabott árajánlatokról és tervrajzról van szó, A másik fél 400 km-re van, tőle biztos nem jutott vissza, különben is neki sem jó ha kikerülnek azok az adatok. Tuti, hogy valaki lemásolt dolgokat tőlem és ezt szerettem volna a továbbiakban kiküszöbölni. Egyébként ESET Smart securityt raktam fel és gondolom sikerült megoldani a problémát. Majd meglátom. Ja és nem vetkőznek a fájlok, sőt a kukkolásról nem is egyből a vetkőzés jut az eszembe. No de kinek mi az érdeklődési köre...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolom az ESET legális, megvásároltad, mert ha nem, akkor meglehet adtál a szrnak egy pofont.
  Ahogy már írtam, mindenképp érdekes, hogy valaki egyáltalán hozzáfér a gépedhez és rendszeresen megtalálja azt, úgyhogy nem ártana tüzetesen átnézni milyen szemetek vannak a gépen, ahogy ezt már többen is említették itt.
  Az hogy valaki 400Km-re van tőled, a fájlok és egyebek tekintében nem sokat tesz - ha esetleg nem lennél tisztában az internet kiterjedésével, működésével. Ez nem a magyar posta.
  Nem is értem mit akartál ezzel mondani!?

  Azt sem igazán érteni, mit akarsz az ip-vel (említették már ezt is vala) - hogyan tiltod ki? Mit csinálsz ha egy dns szerveren keresztül jelentkezik? Stb-stb...

  Inkább takarítsd ki a géped, tegyél fel tiszta legális védelmet, nézd át a levelezésed, hová mit küldesz és egyáltalán a leveleződ nem fertőzött-e, mondtam: jelszavazz.....
  Egy egyszeri halandónak nem olyan egyszerű belépni más gépébe, azt csak a filmekben látod.
  Továbbra is fenntartom, hogy kissé paranoia szagú a dolog, de ha nem akkor is revideálni kellene a fájlkezelési szokásaidat, mert meglehet ott (is) hiba van.
  És ha már ide jössz tanácsért akkor legalább ne személyeskedj.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Másodlagos védelem:

  A bizalmas anyagot kizárólag egyetlen mappába tárolod. Erős jelszóval levéded.

  (mellesleg egy jó kétszintű védelmen átlag user nem tud egykönnyen áthatolni).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bocsi nem akartam személyeskedni, csak kicsit gúnyosnak tünt a vetkőző fájlok. Teljesen tisztába vagyok az internet korlátaival, működésével, amikor a másik felet mondtam, akkor arra a személyre gondoltam, aki még kiadhatta volna az adatokat és nem arra aki megszerezte őket. Egyébként megvásároltam az ESET teljes csomagot. Eddig is levédtem volna jelszóval meg mindennel a dolgaimat, csak nem gondoltam, hogy valaki megpróbál adatokat halászni tőlem. De gondolom megoldottam a dolgot, az ESETtel levédtem a gépet, jelszó a mappákra, és ami tényleg nem kellene kikerüljön azt kiírtam egy külső vinyóra amit csak akkor csatlakoztatok ha kell valami. És még egyszer bocs, tényleg nem akartam személyeskedni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad volt eegy trójai volt a gépemen. megtalálta az ESET. KÖsz a tippet, úgy érzem sikerült megoldani a problémát
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd