Ablakok furcsa viselkedése a windowsban

Ablakok furcsa viselkedése a windowsban
2011-03-22T07:46:35+01:00
2011-03-22T22:27:45+01:00
2022-07-27T13:46:55+02:00
drugics
Sziasztok!

Néhány napja furcsa jelenséget tapasztalok, ebben kérném a segítségeteket. Windows XP SP3 van a gépemen már jó régen komolyabb gond nélkül, de újabban az ablakok furcsán viselkednek. A programok nyitó-képernyőjével - főleg, ha az egyben menü is - általában nincs probléma. Viszont bármilyen más ablak esetében, ha rákattintok a fejlécre (pl. így akarom aktívvá tenni az ablakot), akkor az ablak szinte teljes képernyőméretűre ugrik. Nem vált "Teljes méret"-re, hanem marad az "Előző méret" beállítás, de 1-2 mm híján kitölti a képernyőt. És ugyan ez történik akkor is, ha az ablak fejlécét megfogva odébb húzom, majd elengedem.
Valami a windowsban állítódhatott el, de nem találok semmilyen beállítást, ami erre a lehetőségre utalna. Lenne valakinek ötlete, hogy hol keresgéljek?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Vezérlőpult--megjelenítés--megjelenés-hatások--ablak mozgatás....
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Tanácsod nem a helyes megoldás volt, de elfogadtam jónak, mert jó irányba terelted a keresésemet. Én valami ablak-beállítás, ablak-tulajdonság, vagy nézet-félét kerestem, holott nem az volt a helyes út.
    Érdekes módon a hibát a több mint fél éve vásárolt Samsung monitorom multiscreen funkciója okozta. Eddig nem volt vele semmi gond, valószínűleg egy néhány nappal ezelőtti frissítés, esetleg akaratlan belepiszkálás okozta a furcsa jelenséget. Mivel nem találtam a menűjében olyan beállítási lehetőséget, ami ezt a viselkedést kikapcsolta volna, ezt a funkciót uninstallal leszedtem, és azonnal helyreállt a rend.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd