ABC-ben utolsó file megnyitása VBA Makróval

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben!
ABC-ben utolsó file megnyitása VBA Makróval
2011-03-29T16:42:56+02:00
2011-03-29T16:42:57+02:00
2022-06-29T17:16:21+02:00
gsylvie86
Sziasztok!

Röviden a feladat: dinamikus mappában, dinamikus file-t megnyitni.
A mappaszerkezet
R:\yyyy\mm\teszt_dd.xls

Értelemszerűen:
yyyy= az évszám, pl. 2011
mm= hónap pl. 03 (mársius)
A file nevében dd= nap (28)

Minden nap új file-t hozunk létre, ehhez pedig mindig a legfrissebbet nyitjuk meg, és módosítjuk, majd mentjük az új dátummal.

Mivel gondolom a számok növekvő sorrendje benne van az abc-rendben, ezért gondoltam, hogy abc szerint kerestetném meg az utolsó file-t.
Az utoljára létrehozott/módosított file megkeresése azért nem jó, mert előfordulhat, hogy egy régebbibe belenézünk, módosítjuk. (Találtam ilyen megoldásokat fórumokon).
Az a megoldás sem jó (ilyet is találtam), hogy a mai dátumból indul ki, hiszen nem feltétlen a tegnapi file a legrégebbi(közbejöhet munkaszüneti nap, hétvége és egyéb nyalánkságok).

Valami ötlet? Végigböngésztem már a külföldi oldalakat, és találtam is részleges megoldásokat, de pl. a .Lookin-t kivették az Office2007-ből, így a kódok nem működnek :S

Kiindulásnak arra gondoltam, hogy megszámoltatom a mappában hány db mappa (illetve lentebb file) található, és erre indítok egy for ciklust 1-től n-ig, ami összehasnlítgatja, hogy melyik a nagyobb, és az eredményt eltárolja egy változóba. Innen pedig a file megnyitása csak egy lépés, behelyettesítve a névbe a változót.

Ez lehet primitíven hangzik, Pascalban tanultam programozni, ehhez képest a VBA nekem nagyon újdonság, szóval azt is el tudom képzelni, hogy erre van külön egy parancs, csak még nem jöttem rá :D

Nagyon várom a válaszokat, és köszönm! :)

Sylvie
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben!
abcd