CRT monitor problémák, D51SC-vel

CRT monitor problémák, D51SC-vel
2011-03-31T16:17:34+02:00
2011-04-01T15:40:49+02:00
2022-07-03T01:10:26+02:00
sorbit_4
Egy ismerősöm hívott hogy elromlott a Viewpoint CRT monitorja, ami egy Compaq D51SC2.0 dekstoppal van összekötve. Vittem magammal egy LG 700B monitort. A helyszínen azt láttam, hogy a monitor nem romlott el, csak felmágneseződött (rózsaszín/bordó árnyalatok voltak a szélek felé, valószínű a két oldalán lévő hanszórótól) sajnos a monitor nem tudja a lemágnesezési funkciót. Hogyan lehet egyéb módon lemágnesezni? A másik meglepetés az LG monitorral ért: nem működik a monitor ezzel a géppel (integrált Intel 845G VGA-ja van). Ez azt jelenti, hogy ha rá van dugva, akkor sötét marad a képernyő, még az induló BIOS szöveg sem jelenik meg. Ha lehúzom a gépről, akkor persze kiírja a No Signal üzenetet a képernyőre. Mit lehet tenni, hogy menjen az LG monitor?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Megoldódott a probléma. Telefonáltak, hogy beindult az LG monitor. Valószínüleg érintkezési gond lehetett. A Viewpoint tartalékba került. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hát hogy nem tud "lemágnesezni" azt azért nem hiszem, legalább bekapcsoláskor magától megteszi...
  Ha nincs más, akkor ki kell húzni a konnektorból és várni egy ideig, majd visszadugni, bekapcsolni.

  Hogy nem megy a monitor? Az már gáz. A másik meg működik róla hibátlanul.... hmmm. Bár nem a te monitorodat kell hogy használja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Viewpoint egy nagyon régi (14 éves) 15 colos monitor. Nem volt benne a bekapcsolási lemágnesezés (nem hallottam a kattanást). Amit írtál kipróbáljuk a lemágnesezésre (a hangszórókat odébb vitettem). Az LG egy leselejtezett monitor (nekik adtam nekem nem kell). Persze jobban örültek volna ha az LG-vel működik. Lehet hogy a szállítás ártott meg neki?
  Lehet olyan hiba, hogy ha lehúzom a gépről akkor kiírja a No Signal-t, de a videojelet nem tudja fogadni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet olyan hiba, hogy ha lehúzom a gépről akkor kiírja a No Signal-t, de a videojelet nem tudja fogadni?


  Lehet. Főleg, ha ilyen régi. Elképzelhető, hogy a VGABIOS által küldött jelet nem 'bírja' (bár ez inkább a VGABIOS hibája lesz).
  A lemágnesezést csak szakember tudja megoldani, ami viszont így felejtős, mert a javítás költsége nagyjából a monitor értékével azonos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lemágnesezést csak szakember tudja megoldani, ami viszont így felejtős, mert a javítás költsége nagyjából a monitor értékével azonos.

  Ez attól függ, hogy mi van kéznél az adott háztartásban. Ha rendelkezik akváriummal, akkor egy nagyobb levegőztető pumpa légrése alkalmas erre a feladatra, csak nehogy felforduljanak a halai a művelet közben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valószínű, hogy a monitorban lévő, a Degauss tekercset vezérlő PTK ment tönkre. TV-sek kicserélik, általában elég.

  (van kézi Degauss kütyü is).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 15 collosban lehet hogy nincs, ez igaz.
  z meg hogy nem megy a másik... talán az mégis inkább a monitor hibája valahogy.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A lemágnesezést csak szakember tudja megoldani, ami viszont így felejtős... javítás költsége nagyjából a monitor értékével azonos.

  Ezt azért kétlem. Nálam többször csinálták ilyen-olyan eszközön több szakember is. Fogott valami kockát, vagy mit elhúzogatta és kész. Ezért még pénzt sem kért.
  Sőt tv-nél is megtette ugyanezt egy másik, mellé meghajtotta még az ionágyúkat egyéb hibája miatt valamivel , aszonta ezért sem kér csak egy kis aprót, mert az eredmény kétséges meddig tart.... ;)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megoldódott a probléma. Telefonáltak, hogy beindult az LG monitor. Valószínüleg érintkezési gond lehetett. A Viewpoint tartalékba került. Mindenkinek köszönöm a segítséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Telefonáltak, hogy beindult az LG monitor  Azt hittük (legalábbis én), hogy ott voltál magad és bekötötted.
  Ennyit a telefonos munkavégzésről.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tegnap ott voltam és én is összekötöttem a géppel a monitort. A problémák amiről írtam a saját tapasztalataim voltak. A monitort otthagytam. Azóta ők is próbálkoztak vele és egyszer csak elindult. Az érintkezési gond az én feltételezésem, mert annyira nem értenek a géphez (és a monitorhoz), hogy valamit állítsanak rajta.

  Ui.:
  Mégegyszer átgondolva azt hiszem, hogy a monitor kábelben lehet valami érintkezési gond. Akkor sajnos a probléma még visszatérhet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd