WiFi repeater probléma
2011-04-07T20:32:24+02:00
2011-04-13T14:24:22+02:00
2022-07-27T16:11:50+02:00
Black Panther
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. 9 router repeater funkcióval össze van kötve. WPA2 Personal AES titkosítással. Időről időre ledob 1-1 routert a hálózat. A routerek 1 antennás TP-Link cuccok.
Előre is köszönöm a segítséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha standalone - tehát nem valami webes felületen kezelhető, szkriptnyelven írt szerver - program kell, ott van például a The Dude.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!

  "9 router repeater funkcióval össze van kötve"

  Akkor ne is csodálkozz...

  Vajon mikor lenne idejük az ismétlésen kívül mással is foglalkozni!

  Már kettőnél feleződik a sebesség...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia
  Van egy 3 antennás központi router. Arra csatlakozik 4 router közvetlenül. a többi az előzőekhez kapcsolódik. Egy olyan lánc van ami a központi routerrel együtt 4 routert foglal magában. Ha jól emlékszem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy kicsit bővebben ha lehetne:
  - Az egymással repeter módban összekapcsolt routerek között mekkora a távolság? Milyenek a jelszintek? Vannak-e a routerek között terepakdály? Mennyire "zajos" a környezet rádiós szempontból (van-e ezeken az eszközökön kívüli AP)?
  - A kliensek (akik a hálózatot használják) hogyan csatlakoznak ehhez a hálózathoz?
  - Pontosan milyen eszközökről van szó?
  - Milyen célt szolgál a hálózat?
  satöbbi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia
  A központi router:tp-link TL-WR941ND a többi router:tp-link TL-WA701ND.
  A távolság nagyon kicsi szinte egymás hegyén hátán vannak. A legnagyobb távolság kb 15 m. A jelszínt majdnem max mindenhol. Akadály: max 1 fal van a routerek meg a routerek és a netbook-ok. 1 - 2 eset van, hogy emelet választja el egymástól a 2 routert. De a jelszinttel nincs gond. Általános iskola szóval nem nagyon zajos a terep. Szomszéd WiFi-je néha áthallatszik ide. A kliensek netbook-ok. WPA2 Personal AES titkosítással kapcsolódnak a hálóhoz, Wifin keresztül. A hálózat azért jött létre, hogy a tanárok a teremben elérjék a hálót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amit javasolni tudok:
  - minden eszközön hajts végre firmware-frissítést
  - a fő router mögé (Lan portjára) iktass be egy gépet (vagy ha már van akkor majd arra) és onnan figyeld az eszközöket. Erre vannak külön alkalmazások - Cacti, Nagios, Zenoss, Munin, Mikrotik Dude - de írhatsz is egyet (valamilyen szkriptnyelven - Bash, Perl, Python, PHP). Percenként megpingeled őket, lekáred SNMP-n keresztül a különböző adataikat (a TL-WA701ND-ben van SNMP-szerver), belépsz a webes felületére, és onnan gyüjtesz információkat. Amelyik nem pingel, megnövekszik a válaszidő a csomagveszteség, vagy a forgalom (például a rácsatlakozó diákok torrentezni szeretnének rajta ) - ott kell keresni a hibát.
  - gondolkoz(zatok) el az iskola bekábelezésén vagy komolyabb, több rádiós interfésszel ellátott (egy interfész a kliensek ellátására, egy másik a többi AP-vel való kapcsolattartáshoz - akár meshben is)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia
  A Firmware frissítés megtörtént, hőtfőn már talán tudok eredményt is. A progik közül melyiket tudnád ajánlani? A kábelezésen én is gondolkodtam, a baj az, hogy ezek az eszközök csak 1 db wan porttal rendelkeznek, ezért elég drága lenne minden egyes eszközhöz külön kábelt kihúzni. Ráadásul így már kéne szerver is hozzá nem? Nem terhelt a hálózat, a diákok nem tudnak fellépni. 10 db ASUS netbook van ami használja a hálót egyenlőre. De azokat se mindig hozzák be a tanárok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A progik közül melyiket tudnád ajánlani?"
  Én egy Debian Linuxos szerveren Cacti-t használok közel 100 végpont figyeléséhez. Az Apache+PHP+MySQL kombó mellé csak a PHP SNMP kiterjesztését kellett csomagból felrakni.

  De volt már arra is precedens, hogy ugyancsak Linuxos környezetben Bash shellszkriptet írtam (ping válaszidők, SNMP lekérdezések, eszköz hőmérséklete lm-sensors-on keresztüli lekérdezése, stb...), ami RRDTool-lal grafikont készített.

  "Ráadásul így már kéne szerver is hozzá nem?"
  A DHCP szerver feladatát a központi router is el tudná végezni, úgyhogy csak +1 switch kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hú hát én ennyire sajnos nem értek hozzá. :( Nálunk Win7-ek vannak. Arra esetleg vmi program? :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha standalone - tehát nem valami webes felületen kezelhető, szkriptnyelven írt szerver - program kell, ott van például a The Dude.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • O köszi ezt hétfőn ki is próbálom. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rábíztam az igazgatóra a progit, még nem nnézte meg, azért kések a válasszal. De eddig a legújabb frissítés jót tett az eszközöknek. Remélem így is marad. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd