Notebook kékhalál

Notebook kékhalál
2011-04-12T00:07:01+02:00
2011-04-13T15:13:38+02:00
2022-07-27T16:11:50+02:00
Ganon
Mióta betettem +2gb ramot a notebookba (pontosabban netbook) kb heti 1x eljátsza a kékhalált, ami úgy néz ki hogy pár órára amikor otthagyom valahol bekapcsolva, majd újra használni szeretném, felnyitom és egy kék képernyő vár.
Egy csomó szöveg van rajta meg kód, de semmit nem enged csinálni csak újraindítani.
Lehet hogy a plusz ram okozza?

hp 311 mini
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az is lehet, hogy a géped memoria kezelésével van a probléma. Szakműhely kell a dolog kivizsgálására. Esetleg elfogadod, hogy a géped bios problémával kűzd, mert a memóriát nem képes megfelelően kezelni. Én ezt úgy fordítom le egyszerűen, hogy az adott MEMmodul nem kompatibilis a gép alaplapjával.

...vagy hibás a modul.
De ennek kicsike az esélye, mert egy másik gépben hiba nélkül futatta a tesztet 2-3 órán keresztül.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Már miért ne az okozná! Amíg nem volt benne ,nem fagyott,beraktad fagy.AKKOR?????
  Vedd ki és olyant tégy bele ami megfelelő és ugyan abból a sorozatból van,mint az eredeti.AIDA64 program megmondja,milyen van most benne.
  Más:miért kell hibernálásra hagyni a gépet,hiszen bármikor bekapcsolható, és használható.Kb 1 perc bekapcsolási idő! Akkor meg minek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem írtam semmilyen hibernálásról. Letölteni hagyom úgy.
  A memória megfelelő mivel akkor nem működne vele. Ehhez a netbookhoz való, különben nem ezt vettem volna.
  Aidában hol nézzem meg amit mondasz? Az csak azt írja mennyi van benne és mennyit használ épp.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet, hogy az új ram-ok "hivatalosan" olyanok, amelyeka gépedbe kellenek, de attól még műszakilag, lehet, hogy hibásak, vagy valamilyen belső kompatibilitási (esetleg rejtett) hiba található az új memória modulokban.
  Én visszavinném, ha újak, és bevizsgáltatnám őket. Vagy, egy kis időre tesztelném a gépet a korábbi, régi modulokkal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • van egy dos-os progi memtest a neve kiirod egy boot-olos cdre beteszed magátol indul leteszteli a ramokat . ha kékmarad szöveg nélkül a táblázat akkor jó a ram(nem akadnak össze ,és jó a géphez,nem hibázik stb...) ha piros a háttér szöveggel (a hibás részeket számsorok jelölik) akkor valami gebasz van. akkor jön az hogy egyik kivesz és csak egyel futtatod ,ha az jó akkor kivesz ,másik betesz majd azt is futtat ha hibás valamely ram akkor megvan a bűnös ha mind2 ram magában jó csak egütt nem akkor kompatibilitási hiba a 2 ram között van. akkor valamelyiket cserélni kéne. (de legjobb ha mind a kettőt) olyanra aminek a gyártója ,tipusa,és még a sorszáma is egyezik az a legtutibb. vagy a meglévő jó ramodhoz keresel egy ugyanolyat(fent leirtak alapján) a másikat meg vagy becseréled rá vagy eladod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az energia ellátásért felelős rész nézd át.Ugyanis lehet ,kikapcsolja a gépedet,mert mikor lecsukod ,azt a parancsot hajtja végre,hogy hibernálás.Ezt a pipát vedd ki.
  más> attól még a RAM modul lehet hibás.
  Aida RAM modulra(hardver összetevőknél) a típust és azok időzítését is meg tudod tekinteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha lecsukom nem hibernálja, pont ezért tud letölteni ha úgyhagyom lecsukva.
  A memóriáknak pedig semmi hibájuk, mivel akkor nem lenne gyorsabb, és nem is írná hogy 3gb (2,75) amit használni tud. (1gb volt alapból)
  Legközelebb ha ezt csinálja felírom miket ír, talán segít majd. Nem tartom valószinűek hogy hibásak, legalábbis nagyon csodálkoznék. Pont ezért tettem fel a kérdést itt, hátha valaki már találkozott ezzel a problémával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A memóriáknak pedig semmi hibájuk, mivel akkor nem lenne gyorsabb, és nem is írná hogy 3gb (2,75) amit használni tud


  Ez teljesen hibás következtetés.
  A modulhibák (chiphibák) nem akkor derülnek ki, mikor a rendszer lekérdezi a RAM méretét, hanem használat közben. Magyarán egy-egy cellából történő adat olvasásakor nem ugyanaz az adat jön vissza, amit korábban odaírt a rendszer. Ettől még látható a teljes memória és gyorsabb is (a kevesebb lapozás miatt), de idővel sérülnek az adatok.

  Nem tartom valószinűek hogy hibásak, legalábbis nagyon csodálkoznék.


  Akkor most csodálkozhatsz, a működési elv alapján. Valójában ez "természtes". Nagyjából olyan, mint egy defektes kerék: az autó elindul, csak menet közben érzed majd hatását. Az új modulod defektes lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És ez lehetséges hogy egyre sűrűbben fog előfordulni? Mert ha nem akkor nem cseréltetem ki, kicsit macerás lenne mert amazonról rendeltem. Olcsó volt, 17font csak. (2gb ddr3 1333mhz)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az is lehet, hogy a géped memoria kezelésével van a probléma. Szakműhely kell a dolog kivizsgálására. Esetleg elfogadod, hogy a géped bios problémával kűzd, mert a memóriát nem képes megfelelően kezelni. Én ezt úgy fordítom le egyszerűen, hogy az adott MEMmodul nem kompatibilis a gép alaplapjával.

  ...vagy hibás a modul.
  De ennek kicsike az esélye, mert egy másik gépben hiba nélkül futatta a tesztet 2-3 órán keresztül.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd