X301T STB OS kezelőfelületének megnyitása
2011-04-14T19:08:09+02:00
2011-04-14T22:28:31+02:00
2022-06-27T11:56:01+02:00
HAME
Feleslegessé vált egy T-Com-os IPTV STB. A berendezés sok minden máson kívül rendelkezik 2-2 db DVB-T ki- és bemenettel, tehát a HW alkalmas sima STB-ként is működni. Az operációs rendszere Windows CE 5.0, amelyiknek valószínűleg rendes kezelőfelülete is van, hisz ezeket a gépeket használat elött konfigurálják (beállítják a felhasználó adatait).
Csakhogy egyszerűen nem tudok hozzáférni, már próbáltam mindenféle gomkombinációt, mint ahogy az a GPS-eken működik, de semmi.
Van valakinek konkrét ismerete, vagy tapasztalata? Megköszönném, ha megosztaná velem...
Mutasd a teljes hozzászólást!
A németek a t-hack.com oldalon foglalkoznak vele, csak eléggé sokszor elérhetetlen az oldal. Ott mindent leírnak, hogy hogyan kell csinálni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!
  Szükség van egy modchip beültetésére, ezzel kiölve az önvédelmi rendszerét (x300t estén még JTAG is elég volt). Ezek után rá lehet venni linux bebootolására és valakiknek már sikerült komolyabban DVB-T vételre használni. (Ja neked hogy lehet, hogy X301T van, és van rajt DVB-T? Tudtommal X300T után nem tettek a dobozra)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló,

  én is olvastam több helyen, hogy a 301-esben már nincs tuner, mindenesetre ebben van kettő is. Az aljára ragasztott matrica szerint Deutsche Telecom X301T, model KMM 3510-85. Made in Hungary, de a szlovák T-Com részére.

  Ez a modchip beültetés miből áll, hogyan szerezhető be/állítható elő, ill. hol található valami irodalom róla?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ahogy néztem, bekapcsoláskor a diszkről bootol be, tehát elméletileg fel lehetne rá nyomni külsőleg is valamilyen rendszert, de rémlik, mintha azt olvastam volna valahol, valamikor, hogy kódolt adatfolyamokkal dolgozik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A németek a t-hack.com oldalon foglalkoznak vele, csak eléggé sokszor elérhetetlen az oldal. Ott mindent leírnak, hogy hogyan kell csinálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • nézegetem, nézegetem és egyre inkább az az érzésem, hogy nem éri meg a fáradságot. Végül is, ha kéne, mint ahogy nem kell, 20 euroért már kapni STB-ot. Persze nem azokkal a funkciókkal, amit ez tudna, ha nem lenne blokkolva.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd