Wifi routerrel épület körbelövése
2011-04-26T19:00:03+02:00
2011-04-26T19:18:46+02:00
2022-07-27T17:51:31+02:00
Onizuka
Sziasztok!

Elég nagy meló áll előttem, és én sajna nem sokat konyítok a hálózatokhoz.

Adva vagyon egy 40*30-méteres, négyzet alakú épület a közepén kerttel, azt veszi körül a két emeleti kerengő, melyekből ajtók nyílnak a szobákba - magyarán majdnem minden ajtó kb a kert felé néz, egy szögletes O alakot tessék elképzelni közepén a kerttel.
Az akadályok nem túl nagyok alapesetben: Két csukott ajtó max és vékony falak mindenütt. Gondolom, az időjárás miatt a legjobb lenne, ha valahol bent lenne elhelyezve kertbe kivezetett antennával az eszköz/eszközök, melyek a jelet továbbítják.

A kérdésem az, hogy egy ekkora dologhoz milyen vas dukál? Tehát két(és fél) szintről van szó vékonyabb akadályokkal 1200 négyzetméteren. Jó lenne, ha 20 főt elbírna a rendszer. Maga a net forrása a portán lévő gépből jönne egy szinttel még lejjebb.

Másik kérdésem: Vannak ezek a kódszavas szolgáltatók, ahol ha felcsatlakozol a jelükre, és megnyitod a böngészőt, akkor az ő oldaluk nyílik meg, majd csak a kód beírása után, ami X időre elég, lehet elkezdeni szörfözni.
Ez egy egyszerűen megoldható dolog, vagy igényel a router vagy egyéb szempontjából speciális tulajdonságokat?

Elnézést, hogy ilyen bő lére eresztette.

Szép napot! :)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • szögletes O alak
  fasza! Négyzet v. négyszög?

  Mondjuk ha ez már üzleti jellegű netmegosztás, akkor a szolgáltatód igencsak belefog szólni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  egy-két-három eszköz elegendő kell hogy legyen.
  Szerintem min 2 optimális lenne. (20 felhasználót egy eszköz is elméletileg kiszolgál de az már határeset.)

  Én logikusan keresnék két viszonylag tisztán látható pontot az egyiket az 1. emeletre valahova hosszabb oldal középtáján raknám fel a másikat meg pont vele átellenbe (középponti tükrözősen) valahova a 2. emeletre. Jobb esetben ide elég egy repeater AP.

  Esetleg lent egy router és a két emeleten félig - esetleg kicsit tovább egy-egy repeater AP - és\vagy router.

  A kódköteles hozzáférés - szerintem ilyesmire a mac-cím és a titkosítás elegendő kellene hogy legyen.
  Ha mindenképpen 'fizetős' struktúrás elérés kellene akkor openwrt -ben, dd-wrt -ben láttam már hasonló dolgokat. Esetleg utánajárni hogy a forrás elérhető-e és átírni.
  De szívem szerint erre már inkább egy kisebb gépet tartanék fent ab háttérrel - a kódok ellenőrizhetőségéből és naplózásból kifolyólag. Az is igaz hogy egy brutálisabb router és némi háttértár (pl usb vinyó v pendrive) egy ráheggesztett linux -val elegendő lehet a célnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd