PHP mail továbbküldése smtp-re onnan egy másikra.
2011-05-16T21:36:47+02:00
2011-05-31T09:43:34+02:00
2022-07-27T21:45:25+02:00
smile_221
Hali. Problémám a következő. Van egy szerver, amin fut egy vps. A vps-ről nem tudok küldeni leveleket, mert egy marha miatt az egész tartományunk spamlistán van.

Szeretném, hogy ha egy php mail kérés megy a vps-en, akkor a php egy windows-os gépre küldené a levelet. Ez még nem is lenne gond. De nem találok olyan programot, ami képes lenne tovább küldeni autentikációval a leveleket egy általunk használt smtp-re.

Tehát egy olyan program kéne (nem feltétlen fontos komplet levelező szerver), ami képes bionyos címekről bejövő leveleket továbbküldeni egy smtp.valami.hu címre ahova felhasználó névvel és jelszóval kell bejelentkezni. (mint ahogy outlok is teszi, csak ez olyan leveleket küldene el amik a php-től jönnek)

Sajnos ubuntu alatt nem képes a php autentikálva küldeni leveleket... Vagyis tud smtp-re küldeni levelet, de olyanra nem amihez név és jelszó is kell. Kizárólag windows alatt tud.

Ugyanakkor windows van a szerveren ahol a vps fut. Ha van rá alternatíva, hogy egyik php küld levelet egy másiknak akkor a windowson lévő php már kitudná küldeni autentikációval.

Tehát vagy egy ilyen megoldás érdekelne vagy egy olyan levelező szerver vagy egy olyan program ami képes különböző címekről beérkező leveleket továbbküldeni egy rendes smtp-re.

Köszi előre is a segítséget
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • És mi lenne az a rendes smtp? Van egy privát előfizetésed és a szolgáltatód smtp szerverét akarod használni? Ha sok levél van, nem hiszem hogy sokáig engednék.
  Egyébként nem tudom elképzelni hogy ubuntu alól miért ne lehetne mail-t küldeni?
  Rakd fel a swiftmailer-t(sima php) és már mehet is. Habár vannak már jobb csomagok is, de most ez jutott eszembe. :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem mondtam, hogy ubuntu alól nem lehet... De nem kívánom ubuntú alol, mivel mindegyik vps, ubuntus és egyszerűbb lenne ha egy másik számítógépre küldenék el ezek a gépek a leveleket, majd ez a gép igen, egy előfizetett smtp-re egy rendes szolgáltatónál..
  A vps gépeken a levelező nagyon sokat eszik és nem is szeretném ezzel terhelni. Arról nem is beszélve, hogy ha már spam listán avn az egész tartomány, fölösleges mind 3 vps gépen külön levelezőknek futniuk...

  Tehát ha tudsz valami megoldást, hogy a php-val ráküldöm smtp-re az smtp meg tovább küldi auntentikált smtp-re azt megköszönném :)
  Ennyi az össz problémám, hogy nem találtam windows alá olyan szoftvert ami képes lenne a beérkező leveleket továbbítani egy másik smtp-re amihez felhasználónév és jelszó is kell :(
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • up mivel türelmesen várok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom, hogy kell leszedni azzal nincsen gond...
  De mivel ISP szintű a probléma és lassan halad a dolog, nem megoldható. És mellesleg továbbra is érdekelne az eredeti probléma megoldása, nem a spam kérdés megoldása :)


  Vagyis hogyan oldhatnám meg, milyen szoftverrel, windows oprendszeren, hogy a beérkező leveleket egy autentikált smtp-re küldjem tovább ahova belép jelszóval és felhasználó névvel mint egy levelező és elküldi rajta.

  Már csak azért is, hogy ha később elő jönne ez a gond akkor megtudjam oldani, mert borzasztó idegesítő.

  Köszönö mszépen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd