Programozói ismeret megszerzése

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben (és ott is a Társalgót)!
Programozói ismeret megszerzése
2011-05-19T20:09:31+02:00
2011-05-19T20:45:06+02:00
2022-07-19T03:06:17+02:00
odium66
Sziasztok!

Komolyan el szeretném kezdeni a programozói ismeretek elsajátítását. Mit jelent nálam a "komolyan"? Többek között azt, hogy hogyan kell például egy progit szerkeszteni(mi mást is jelentene a programozás, de hülye vagyok), továbbá ugye ahhoz hogy az ember jobb adatgyüjtésbe kezdjen a neten, mindenképpen kell rendelkeznie programozói ismeretekkel. Tehát a lényeg: C++-al kezdjem(erre gondoltam,d e légyszi ne gyertek azzal hogy nehéz) vagy mivel? Plussz ugye a html-t is meg akarom tanulni és hogy mi lenne a tanácsotok ezzel kapcsolatban?

Köszi a válaszokat
(egyébként jó nagy álmaim vannak nemigaz?
amire ezeket véghez viszem? pfuuu:D
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A html, css viszonylag könnyű eset: a neten nagyon sok tutoriál, egyéb segítség van, azt ezekből meg is lehet tanulni.
  Bármely webszerkesztő megteszi alapnak, aztán majd váltasz.

  Egyébként a programozás nem csak azt jelenti, hogy programot írsz/szerkesztesz. Ezer lehetőség van: flash, php, js, stb, stb.
  Itt a fórumon is vannak sokan akik ezzel foglalkoznak, de talán a tuti a prog.hu-n van, ott kellene kereskedni.
  A másik dolog meg hogy talán ez társalgó téma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyáltalán nincsenek nagy álmaid! Az álmok arra valók, hogy megvalósítsuk őket!
  Most tudom, sokan meg fognak szólni, de azt mondom kezd az ALGOL 60-nal! (Wikipédián keress rá és olvasd át a leírást). Ez a nyelv az őse a nagy program nyelveknek! Kristály tisztán beletanulhatsz a programozás lelkivilágába! Ezután jöhet a Quickbasic, majd a Pascal, mint objektum orientált programozási nyelv és innen már mehetsz bármilyen irányokba.
  1975-ben (jó régen volt, tudom) én is az Algol 60-nal és a Fortrannal (kettővel párhuzamosan) kezdtem a Műegyetemen, ezekután a Pascal már könnyen ment.
  A Quickbasicet azért javasolom, mert asszem mindegyik DOS verzióban megtalálod, kifejezetten izgalmas dolog ebben a nyelvben programozni. Csak megjegyzem, a Kulcsszoft cég első könyvelő programjai Quickbasicben íródtak és könnyedén lehetett őket testre szabni a cégek kül igényei szerint.
  A Pascált semmiképpen ne hagyd ki, mert ez volt az első objektum orientált nyelv (ennek megértését tedd későbbre) és nagyon jól megélhetsz belőle!
  Üdv
  stexy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha magadtól tanulsz, akkor nagyon megkönnyíti a dolgod, ha az adott nyelvhez (pl. C++) veszel egy kezdőknek szóló magyar nyelvű könyvet.

  De a netről is sokat le lehet tölteni ingyen, sok segítséget kaphatsz innen-onnan, csak össze kell szedni, ha meg még az angol nyelvet is érted akkor nagyon jó dolgod van.
  Mindegyik nyelv nehéz, ha semmilyen könyv, leírás nincs hozzá. Ha van akkor viszont egyik sem nagyon nehéz, csak idő kérdése, sokat kell vele foglalkozni, nem "teljesíthetetlen" a feladat.

  A C++ nyelv gondolom jó, esetleg a C# nyelven lehet elgondolkodni.
  A prog.hu-t meg rakd be a könyvjelződbe és olvasgasd ott a tudástárat, nagyon sokat segít.

  A programozás időigényes feladat, az elején sok kudarc éri az embert (hetekig "semmi sem sikerül"), de nem szabad feladni, van egy pont ami után egyre kevesebb lesz a probléma, és igazán örömmé válik a munka. Mondjuk egy 6-12 hónap tanulás kell ahhoz, hogy az ember valóban el tudjon készíteni egy olyan programot amit elképzelt, amiért elkezdett tanulni, addig csak próbálkozik, gyakorol. (De van aki évek után is csak próbálkozik.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát kezdj megtanulni egy nyelvet.

  A html és css javascript előismeret segít megismertet a szematikával hogy hogyan kell lépésekre bontani a problémákat, stb.

  A nehezebb a nyelv kiválasztása. Én egy c szerű nyelvet ajánlok, azok a legelterjedtebbek, a c# ami a .net része. Ehhez persze nemárt elötte megtanulni a c++ -t. A sima c-t hagyd ki nincs szükség rá, sőt egyesek szerint káros is egyből ezt tanítani mert rászoktat egy bizonyos szematikára ami rossz. Inkább ismerkedj a c++ al.

  Előbb ismerd meg a nyelv alapjait, majd tűzz ki egy célt, hogy milyen programot szeretnél írni. A program csinálgatása közben úgyis problémákba ütközöl majd és amíg keresed rájuk a megoldást addig is tanulsz.

  Kezdésnek vedd ki a computerbooks C - s könyvét. Nemtom hirtelen mi a neve de az egy jó könyv. Olvasd el tanulmányozd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben (és ott is a Társalgót)!
abcd