Mysql szerver
2011-05-30T14:14:36+02:00
2011-05-31T11:33:12+02:00
2022-07-20T12:51:57+02:00
iop1113
Sziasztok!

Van 2 gépem. Az egyiken egy mysql futna, a másikon meg egy webszerver. Szerintetek hogy kössem össze a két gépet, hogy a lehető leggyorsabb legyen a kapcsolat a két gép között. A webszerver lát az Internetre, és idít lekéréseket a mysql-es szerver felé. A mysql-es szerver csak a webszerver felé láthat. Célom az, hogy a felhasználói kéréseket, amelyek a webszervernek érkeznek be minnél gyorsabban tudjam a mysql-es gépnek továbbítani.

Köszi!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Olcsón: gigabites hálókártyával.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Vagyis vegyek mindkét gépbe 1-1 gigabites hálókártyát és crosslink kábellel? Vagy a 2 gép közé kellene még switch v. router?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, venned kell két darab gigás kártyát és egy kicsi olcsó gigabites switch-et. Az másra is jó lesz, míg cross kábel esetében az egyik gépbe két hálókártyát is tenni kéne, ami nem biztos hogy bejön.
  De szerintem a 100 megás kapcsolat sem annyira lassú, hogy indokolt legyen a gigabites eszközök vásárlása. Először szerintem próbáld ki hogy a 100 mega hozza-e azt a teljesítményt, amit elvársz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Meg lehet oldani két kártyával és egy crosslink kábellel, de lehet közé gigás switch is. A routeolást viszont be kell majd állítani, hogy a websezrver ne a másik kártyán (alapértelmezett átjórón) keresztül keresse a db-t.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazából úgy lesz, h. a webszerver egy 300MBites wifi usb csatival csatlakozik egy 300MBites Wifi routerhez, és így ki a Netre. Ennek oka az, hogy nem tudok kabelt huzni a router es a webszerver kozott infrastrukturális okok miatt. Szóval mindkét gépbe veszek egy olyan alaplapot, amin van gigabites lan, és azokon keresztül kötöm össze a webszervert a mysql szerverrel. Azt jól gondolom, h. kb. ugyanolyan árú (relative olcsó) switch-el nagyobb kapcsolati sebesség érhető el, mint egy routerrel? Ha nem jól gondolom, akkor van vmi előnye a switch-nek a routerrel szemben?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd