Win7 mellé XP -->lemez méret csökkent???
2011-06-11T19:23:11+02:00
2011-06-12T17:41:25+02:00
2022-07-27T23:25:24+02:00
Aki nem Te vagy
Sziasztok!

A történetem a következő:
Ma úgy gondoltam, hogy a Windows 7 Ultimate-em mellé felrakom az Xp Prof-ot is, mivel néhány alkalmazásom nem fut 7esen (virtuális Xp-ben sem). Leírásokból okulva - melyek korábban egyszer már működtek -, lecsökkentettem az E:\ meghajtót a felére, s nem formáztam, mondván van egy 100MB-s Rendszer számára fenntartott elsődleges, van egy C:\ rendszer elsődleges, van egy D:\ elsődleges, és van egy E:\ elsődleges partíció, ezért az 5. már nem lehet elődleges. Emiatt formázás előtt figyelmeztetett, hogy dinamikus lemezt készít belőle (mondjuk nem értem mér nem lehet logikai partíciót létrehozni), ezért ezt mellőzte, mondván az XP telepítőjével megcsinálom. Elindul a telepítés, stb. Kiválasztom, hogy az üres részre nyomja fel, leformáztatom gyors NTFS-el, felmegy. Felrakom a videókártya, alaplap, hangkártya szoftvereit, s megnézem a Windows Intézőt, mely ekkor csak 1 C:\ meghajtót írt. Felügyeleti eszközök -> Számítógép-kezelés -> Tárolás -> Lemezkezelés azt írja, C:\ 50GB, 467GB szabad???!!!

Jó, eltűnt, ennyi.
Megpróbálom újrarakni a 7est. Elindul, törlöm a partíciót, és 500GB helyett csak 465.8GB-os a merevlemezem???!!!

Légy szíves segítsetek, miért, és hogy történhetett ez!
Mutasd a teljes hozzászólást!
A partíciós táblában csak 4 partíció deklarálására van hely.
Ezért, ha 5-öt akarsz, akkor lehet 3 elsődleges partíció és a negyediknek csinálhatsz egy kiterjesztett partíciót, amelyen több logikai meghajtót is csinálhatsz.
Arra figyelj, ha a vindóz partícionálóját használod, akkor az képes létrehozni még egy partíciót, amit nem leszel képes használni. Így, amikor azt hiszed, hogy 3 partíciód van és akarsz még egyet, akkor azt már nem lehet, mert a bilgécc átka (windows) már létrehozott egy számodra hozzáférhetetlen partíciót, aminek még betűkiosztása sincs. Ezt egy normális partícionáló programmal rendberakhatod. El kell tüntetni a windows által létrehozott hozzáférhetetlen partíciót.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd