Alaplap hiba?

Alaplap hiba?
2011-08-03T23:11:49+02:00
2011-08-04T09:40:24+02:00
2022-07-28T07:00:25+02:00
husky
Üdv mindenkinek!

Egy olyan problémában szeretném kérni a segítségeteket, hogy van egy gép amely 2 év normál működés után folyamatosan lefagy. A gépen windows xp fut, tovább egy ASUS alaplap, videókártya gyanánt az alaplapi integráltat használtam, továbbá egy dual core-os processzor található benne. A fagyás konkrétan azt jelenti, hogy a képernyő vagy teljesen elfeketedik, vagy elfehéredik, a power led továbbra is világít, semmilyen billentyű kombinációra nem ad választ, ráadásul a reset gombra se volt hajlandó semmit reagálni, csak áramtalanítás után volt hajlandó újra elindulni. Ez a hiba nem csak a windows betöltése után jelentkezett, hanem a bios menüjében, továbbá mikor még csak az alaplap ikonja jelenik meg.

Eddig több mindennel próbálkoztam sikertelenül. Próbáltam egy bios resetet csinálni, ami nem használt. Valami eredményt eddig azzal tudtam csak elérni, hogy egy PCIe videokártyát beleraktam, továbbá próbáltam a biosban lehetőleg mindent letiltani ami az integrált videokártyához kötődött, de ezzel csak annyit értem el, hogy mikor lefagy a gép, akkor nem sötétül el a képernyő, megmarad a fagyott rendszer látványa, csak továbbra sem reagál semmire.

Ezen tények ismeretében én az alaplap hibájára gondolok, de hátha rosszul tudom, és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az alaplap, a memória, a memóriavezérlő vagy a tápegység a hibás.
Ezeket kell górcső alá venni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd