Irodai szerver, tanacsok?

Irodai szerver, tanacsok?
2011-08-11T11:12:27+02:00
2011-08-23T00:53:45+02:00
2022-07-19T04:02:07+02:00
mumush
Sziasztok,
egy irodai szervert szeretnek lecserelni. Jelenleg egy xp fut a serveren, ezen van egy adatbazis es mappak megosztva amiket a kliens gepek mint network driveot hasznalnak. Nehany gepen problema van word,excell dokumentumok olvasasaval, tulzottan lassunak tunik. Az uj szerverre linuxot telepitek. Kerdesem az, h mi az alatalnos megoldas ilyen esetekre? Ha sambaval megosztok mappakat akkor lenyegen az ugyan az mint az xp-s megosztas? Meg lehet oldani, h a szerveren tartol fajl azalatt amig dolgoznak vele lokalisan a gepre masolodjon majd a munka vegeztevel vissza? domain controller?

Egy rianyelvre lenne szuksegem, h 10-15 gepbol allo irodaban ahol kell az ugyviteli szofvernek adatbazis, es kell egy kozos es mindenkinek egy egyeni tarolohely mi a leg efektivebb megoldas.

Koszi
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én egy ekkora vállalkozásnak az SME-servert telepítettem és nagyon elégedettek vele. Mindent tud amire egy kis irodának szüksége van, és atomstabil linux lévén. Fájlszerver, windows domain, levelezőszerver, csoportmunka, webmail, vpn-router, szoftveres raid, stb. Egy közepes pc-n is jól teljesít két winyóval raid-elve. Viszont különálló sql szervert alapból nem tartalmaz, ahhoz faragni kell rajta. De én azt másik gépre raknám (főleg ha az ügyviteli rendszer ms sql-t igényel).
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • "Ha sambaval megosztok mappakat akkor lenyegen az ugyan az mint az xp-s megosztas?"
  Igen, Windows alól is elérhető.

  "Meg lehet oldani, h a szerveren tartol fajl azalatt amig dolgoznak vele lokalisan a gepre masolodjon majd a munka vegeztevel vissza?"
  Roaming Profiles are profiles that are stored on a server and are downloaded to the workstation whenever a user logs into the machine. The profiles are then uploaded back to the central server when the user logs out.

  Forrás: Samba Wiki - Roaming Profiles

  Implementálása
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, valoszinuleg ezt keresem. Az implementalassal kapcsolatban ha adodnak kerdesek meg jelentkezem, addig nem zarnam le a temat :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A megoldas sorrendje az, h sambat beallitom mint domain controllert, majd a roaming profiles? Roaming profiles nelkul mit tud a doain controller?

  Valoszinuleg ertelmetlennek tunnek a kerdesek, de csak most kezd osszeallnia fejemben, h hogyan is mukodhet, mi mire van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én egy ekkora vállalkozásnak az SME-servert telepítettem és nagyon elégedettek vele. Mindent tud amire egy kis irodának szüksége van, és atomstabil linux lévén. Fájlszerver, windows domain, levelezőszerver, csoportmunka, webmail, vpn-router, szoftveres raid, stb. Egy közepes pc-n is jól teljesít két winyóval raid-elve. Viszont különálló sql szervert alapból nem tartalmaz, ahhoz faragni kell rajta. De én azt másik gépre raknám (főleg ha az ügyviteli rendszer ms sql-t igényel).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv!

  *buntu rajongóknak meg ott van a Zentyal. Gy.k. tákolt fizetős (is) Ubuntu server. Ha jól vettem ki fizetni akkor _kell_ ha az embernek szüksége van a spam-, vírus-, biztonsági adatbázis (behatolásvédelem) frissítéseire is.
  (Persze lehet a többiért is ha annyira tetszik nekik.)
  Igaz az SME -nél csak mondják hogy ha tetszett akkor ugyan már támogass...

  Itt meg kérik az árát és azt mondják hogy kapsz kereskedelmi profi támogatást ha kell a pénzért meg frissítéseket is. Amúgy meg nem gond ha ingyen használod...

  Az mssql -t használó software -ekkel kapcsolatban: simán ki kell cserélni valami használhatóra, megbízhatóra... B-)

  Ügyviteli sw -ből is van már jópár free open source is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Amint lesz alkalmam ki is probalom az SME-t. Valahogy a hozzallasom az, es abbol szerettem vokna kiindulni, h fogok egy altalanos linux distribuciot (legyen ubuntu) es azt fogom csiszolgatni, nem tuntek megbizhatonak a specializalt megoldasok. De mar tobb helyen ajanlottak hasonlo megoldast. Jelzem amint eredmenyre jutottam. Feltetelezem egyszerubb a konfiguralasa az altalad emlitett feladatokra mint egy ubuntue. Tevedek?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd