ASUS K8V-X windwos 7 boot USB-ről probléma
2011-09-12T14:40:48+02:00
2011-09-13T15:52:01+02:00
2022-07-19T02:25:36+02:00
Csoki882
Üdv minden kedves olvasónak!

Problémám a következő lenne. Van egy Asus K8V-X alaplapom ami nem egy mai darab és elhatároztam, hogy csinálok egy windows 7 install boot-tot pendrive-ra ami sikeresen meg is történt, van a házban 3 gép abból 2 be is bootolja viszont sajnos az enyém nem amiben az előbb említett alaplap van. Vagyis próbálna bootolni róla de sajnos kiad egy hibaüzenet részt amelyben azt írja vagy a rendszer bootja sérült meg ilyesmi, és tegyek be egy boot lemezt és javítsam ki valami hasonló szöveget ír ki. Magyarán nem tud bebootolni pendrive-ról pedig a lehetőség meg van benne, hogy arról bootoljon csak éppenséggel nem tud és ez érdekelne, hogy miért nem ha egyszer támogatja az usb-ről való bootolást. Gondolkozom lefrissítem a biost de előtte azért felteszem ide is a kérdést hátha van olyna személy aki rendelkezik ilyen alaplappal és próbálta már ezt az usb bootolást vagy csak látott már ilyen hibát és megtudta oldani. Válaszotokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Feltételezve, hogy a legfrissebb final BIOS-t töltötted le.

afudos /iK8VX1012.ROM

Ha a régi BIOS-t először menteni szeretnéd:

afudos /iK8VX1012.ROM /oOLD.ROM

Ennyi.
Lehetőleg szünetmentes környezetben frissítsd. Félbeszakadt frissítés (áramszünet) esetén a gép többet nem fog elindulni.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A BIOSban engedélyezett az USB Legacy support?
  A pendrive-ot a BIOSban elsődleges boot eszköznek kell beállítani.

  Mi az aktuális BIOS verziója?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még a gyári bios van rajta tehát nem volt frissítve AMI 1005.001 ez a pontos verziószáma és típusa. Amúgy auton volt usb legacy support de enable-re raktam és elsődlegesre raktam mindig az usb-t sőt ott úgy van, hogy a boot sorrendben addig nem szerepel az usb amíg a másik menüpontban a hard drive alatt nem teszem át elsődlegesnek az usbt. Na de lényeg, hogy igazán eljut addig hogy bootoljon pendrivrol csak a boot manager hibát lát folyamatosan ez a bajom nekem, míg a másik két gépnél tökéletesen megy. Szerinted bios updatet próbáljam vagy van még más ötleted?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, mindenképp alkalmazd a legfrissebb BIOS-t.
  Lefrissíteni nem érdemes, mivel csak egyetlen régebbi verzió érhető el és nincs esély, hogy azzal jobb lesz. Tehát marad BIOS le helyett felfelé történő frissítése.
  Ha a legfrissebb BIOS sem hoz változást, a BIOS USB BOOT kezelő kódja hibás lehet és pendrive helyett DVD-ről kell telepíteni az oprendszert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tölts le egy Ubuntu live cd-t! Ezt írd ki a pendrive-ra és ellenőrizd, hogy elindul-e. Nem kell telepíteni, elég a kipróbálás. Ezzel>> tudod kiírni az Ubuntut pendrive-ra szabályosan.

  A w7-hez is kiadtak egy hasonlóan egyszerű eszközt. Ennek a használatával, garantálta siker. Ha nem ezzel>> készítetted a pendrive-ot, akkor itt az idő, hogy tegyél vele egy próbát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyit szeretnék kérdezni, hogy írtad nem érdemes frissíteni a biost mivel már amúgy is régi hanem cseréljem le egy újabbra. Nos még nem csináltam bios cserét se frissítést így annyira jártas nem vagyok ebben viszont annyit tudok, hogy flash-elve akarom megoldani mármint nem floppy-val mivel az nincs és úgy tudom nem olyan régi alaplapoknál már lehet ilyen flash bioszt alkalmazni vagy hogyan írják aminél nem nagyon kell parancssorozni sem hanem magától csinálja. Na mind1 lényeg mielőtt belevágnék megnézem azért a következő kommentet is kipróbálom amit írt, de ha az nem segít addig leírsz nekem egy ilyen frissítéses menetet vagyis látom jártas vagy ebben így ehhez az alaplaptípushoz megfelelő biost keresni plusz leírást hozzá hogyan is kell mondom a biosom nekem AMI 1005.001 alaplapom típusa pedig Asus K8V-X. Előre is köszi mindent!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Itt bár belinkeltem a BIOS frissítés menetét.

  Innen tölthető le a legfrissebb BIOS+afrissítő program.

  hogy írtad nem érdemes frissíteni a biost


  Nem azt írtam. Hanem azt, hogy lefrissíteni nem érdemes, mivel a jelen verziónál többségben csak újabb verzió érhető el. Tehát frissíteni érdemes.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz a leírást lesz időm nekivágok :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekiálltam a frissítésnek az általad leírt leírás alapján viszont gondokba ütköztem. Problémám a következő megcsináltam a bootlemezt minden oké viszont ez a flash-elő progi ami van az alaplapomhoz állandóan syntaxis hibára mutat elvileg ezt kellene nekem beírnom afudos /i<filename.rom> /pbnc a /pbnc az nem tudom mi, nem ezt írtam mert a leírásban vagyis a hibaüzenetben ott a / után /o-t kell írni majd az aktuális bios verziómnak adjak egy nevet tehát egy mentés lesz az gondolom mind1 akárhogy beírom sehogy nem jó erre te tudsz valamit mondani?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Feltételezve, hogy a legfrissebb final BIOS-t töltötted le.

  afudos /iK8VX1012.ROM

  Ha a régi BIOS-t először menteni szeretnéd:

  afudos /iK8VX1012.ROM /oOLD.ROM

  Ennyi.
  Lehetőleg szünetmentes környezetben frissítsd. Félbeszakadt frissítés (áramszünet) esetén a gép többet nem fog elindulni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi szépen! Sikerült a frissítés csak igen elírással volt a gond, mert én zárójelek vagyis ilyen relációs jelek közé tettem. De mind1 lényeg gond nélkül sikeres volt az update és megoldotta a problémámat is hiba nélkül bebootol pendrive-ról viszont sajnos azt tapasztaltam, hogy jóval lassabb a bootoloás mint lemezről, mert igazán ezt a pendrivos win 7-es telepítős dolgot azért is csináltam mint ami nyilvánvaló, hogy gyorsabban menjen a telepítés de már eleve a betöltés jóval lassabb mint ha lemezről végezném, és ezt tapasztaltam a másik 2 gépen is amit nem értek miért van hisz én régebben még egy cégnél telepítettem pendrive-ról de az sokkal gyorsabb volt, nem tudod mi okozhatja ezt a lassulást?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a pendrivos win 7-es telepítős dolgot azért is csináltam mint ami nyilvánvaló, hogy gyorsabban menjen a telepítés


  Nem nyilvánvaló, inkább tévhit. A pendrive a CD-nél gyorsabb ugyan, de a DVD-nél nem. Egy 'normal' mai olvasó ~10-11MB/s sebességgel tudja olvasni a lemezt, a fordulatszám 'zúgató' szintre emelése nélkül. A sebességet azonban csak a drága pendriveok képesek túllépni. A cégnél nyilvánvalóan másik pendrive-ról és/vagy XP-t telepítettél.
  Ráadásul a sebesség azért is (részben) indiferrens, mert a WIN7 telepítés első szakasza a kicsomagolás, ami a merevlemezre történik. Innentről a forrás adathordozó már nem aktív a telepítéskor.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értelek akkor tehát én nem jártam utána rendesen a dolgoknak:) mind1 azért köszönök minden segítséget:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd