Webszerverhez: Win Serv 2008 vagy Windows 7 Pro
2011-09-16T11:49:02+02:00
2011-09-16T15:04:56+02:00
2022-07-28T12:41:46+02:00
Nagykutya
Sziasztok, egy sima Apache - os webszervert szeretnék.

Kipróbáltam a Windows Server 2008-at és az összes frissítésnél sem találtam benne az IIS-es dolgot, amit pl. Win7-nél ki és belehet kapcsolni. Mondjuk nem is nagyon érdekel az IIS.
A lényeg, hogy szerintetek megoldható egy sima webszerver Windows 7 Professional-on vagy mindenféle képen a Windows Server 2008 - at kell használni? Természetesen egyedüli rendszergazda lennék tehát egyedül használnám.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia :)

  Megoldható, habár apache alá nem illik windows-t rakni, hogy miért, arról jó pár helyen lehet olvasni.

  Viszont ha mindenáron windows-t akarsz alárakni, akkor igen, megoldható win 7 prof-al is, habár a windows server (mint ahogyan a nevében is benne van), alkalmasabb a feladatra
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell Server oprendszer hozzá, itt a megoldás:
  AppServNetwork - AppServ 2.5.10 and 2.6.0 with PHP6 New Released !!!

  Ezt telepítheted Win alá, és stabilan jól működik, minden benn van ami kell!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ennyi erővel ajánlhatjuk az xampp-ot is :) Viszont továbbra is fenntartom, hogy ha egy gép szerverként funkcionál, akkor illik vmilyen szerver oprendszert felrakni rá. Ha web/adatbázis szerver és nem kell .net, akkor történetesen a bsd/debian a legjobb választás, mivel stabilabb a windows-nál ilyen környezetben. Mondom ezt úgy, hogy szinte 100%-ban Microsoft/windows párti vagyok és ha lehet, akkor mellőzöm az összes bsd/*nix rendszert.

  A desktop vs szerver kiadás között pedig az erőforráshasználatban van a legfőbb különbség. Egy desktop oprendszer esetében a fő szempont a könnyű használhatóság, az agyoncsicsázott felület (parasztvakítás, de legalább jól néz ki :D), amik csak feleslegesen pazarolják a drága erőforrásokat. Szerver esetében pedig a biztonság és az erőforráshatékonyság a fő szempont, emiatt pl a nem win alapú szervereken az esetek nagyon nagy százalékában nincs is grafikus gui, mert felesleges. Szóval ha lehetséges, akkor inkább win server 2008, mint win 7 prof.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd