A játék (polygonok) szétesik
2011-09-16T23:02:59+02:00
2011-09-17T10:21:59+02:00
2022-07-19T02:40:22+02:00
CyborgMaci
Üdv. Van egy HP pavilion dv7-6001sg laptopom.
(core i7 2630qm, 4gb ddr3 ram, switchable graphics, windows 7 64 bit, SP1)
A laptopban váltható grafikus rendszer van, ami egy processzorba integrált (energiatakarékos) intel megoldást és egy dedikált ati radeon HD 6770m-t takar.

A problémám az lenne, hogy egy-egy játék (pl. dead space 2) az ati vga-t használva szétesik. Ezt úgy értem hogy a pálya polygonjai megnyúlnak és össze-vissza ugrálnak. A 2d-s textúrák mint a hud, vagy a karakter keze (+ fegyver), azok viszont hibátlanul vannak kirajzolva. Az intel megoldásra váltva viszont semmi gond sincs a játékkal (azon kívül, hogy szaggat). A drivert frissítettem, a switchable graphics-os rendszerekre elérhető legfrissebbre (11.2), de a hiba megmaradt. Próbáltam a directX-et is frissíteni a játékok lemezén találhatóval, de az sem segített.

Az anomália csak egy-egy játéknál van jelen, ilyen pl. a Dead Space 2 vagy a Dead Island. Más játékok viszont hibátlanul futnak, mint az NFS hot pursuit, a COD: black ops vagy a GTA 4.

A játékok mind eredetiek.
Mi lehet a probléma és megoldása?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Ui. próbáltam előbb szét nézni google-el a problémámról, de nem igazán tudtam jó kifejezést megfogalmaznom ezzel kapcsolatban!
Mutasd a teljes hozzászólást!
A-a. Nem működött, próbáltam. A problémát viszont megoldottam. Ahogy gondoltam driver probléma volt. Egy egész estés kutatás alatt találtam pár buhera drivert, (bár azért egyenlőre fenntartással kezelem ezeket). A SWG rendszerekre nem szeretnek driver frissítést kiadni, de pár ügyes ember megoldja a problémát. Egy Leshcat Catalyst 11.8 nevű csomag segített. Azért köszönom.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Próbáld meg futtatni kompatibilis módban(XP;vagy w7-32b).
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • A-a. Nem működött, próbáltam. A problémát viszont megoldottam. Ahogy gondoltam driver probléma volt. Egy egész estés kutatás alatt találtam pár buhera drivert, (bár azért egyenlőre fenntartással kezelem ezeket). A SWG rendszerekre nem szeretnek driver frissítést kiadni, de pár ügyes ember megoldja a problémát. Egy Leshcat Catalyst 11.8 nevű csomag segített. Azért köszönom.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd