Dell notebook hiba.
2011-09-24T13:55:10+02:00
2011-09-24T22:11:35+02:00
2022-07-19T03:41:33+02:00
B_Feri_74
Sziasztok!
Van egy dell latitude c400 notebookom. Soha nem volt egy erőmű, de netezni filmet nézni (nem hd) jó volt. Sajnos most történt valami mert szinte semmire nem tudom használni. Avi-s filmeket hdd-ről kb 30sec/ képkocka szaggatással jelenít meg... ugyan ez a helyzet a netes videókkal is. Nézhetetlenül szaggat. Lassan tölti be az alkalmazásokat is, egy egyszerű mp3-at is fél percig nyit és szaggat amikor lejátszom...
Amit eddig próbáltam:
memória teszt, (negatív)
videó vezérlő mindenféle beállítása (gyári drivernél lehet állítani a teljesítményét)
Ezek az egyszerű beállítások nem segítettek ezért leformáztam. Friss win xp-vel ugyan az a helyzet. Gondoltam megpróbálok másik telepítőt, új particíót... semmi.
Szerintem hardwer hiba is lehet, de nem találtam semmit amivel kiszűrhetném mi a baj.
A gépben 1,2 cpu és 512Mb sd ram van 20GB hdd-vel. Nem egy erőmű de ezen mennie kell az xp-nek és eddig ment is.... csatoltam egy videót, hogy mire képes a masina (nem az enyém és a ram is több... de majdnem ilyen volt!!!)
köszi.......

Dell Latitude C400 Speed Demonstration
Mutasd a teljes hozzászólást!
Üdv!
A vinyó szerintem PIO üzemmódba váltott. Egyszerűen ki tudod deríteni ez-e a hiba. Eszközkezelőbe megnézed a IDE/ATAPI vezérlőknél, ha az elsődleges master/slave eszköz PIO-ban (kivéve ha nem másodlagoson van a vinyó) van, annak ellenére, hogy az van megadva, a speciális beállításokban, hogy "Ha a rendelkezésre áll DMA". Továbbá Aida merevlemez sebesség teszt.
Láttam már olyan gépet, amelyikbe az északi híd ment meg, de nem akarok az ördögöt a falra festeni, viszont a géped korából és a vinyó méretéből inkább az tűnik gyanúsnak.
Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd