XP telepítése INTEL D525MW -re
2011-10-08T12:57:29+02:00
2011-10-09T00:47:14+02:00
2022-07-28T15:05:25+02:00
llaci56
Üdvözlök mindenkit!

Az XP a telepítésem után indulás helyett újraindul. Ha indulásnál letiltom a "rendszerhiba esetén automatikus újraindítást", akkor kéken hal. Bármely indítási formánál (csökkentett, stb.) ezt teszi. A telepítés hiba nélkül (most már többször) futott végig.
Másik ugyanilyen (D525MW) alaplappal, másik memo-val (2Gb KingMax) ugyanígy viselkedik. Ha átdugom a winyót egy más típusú alaplapra, kifogástalanul elindul a rendszer.
A D525 -ös alaplapok és a memeok is gyári újak, de sajnos csak 2-2 db van belőle. A hardvertesztek semmilyen hibát nem mutatnak.
Biosban mindegy, hogy AHCI vagy IDE. Próbáltam külső videokártyával is, de hasztalan. Kínomban letiltottam mindent a BIOS-ban, ez sem segített.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
Mutasd a teljes hozzászólást!
A STOP kód alapján az a gondja, hogy SATA hdd van.
Lépj be a BIOS-ba és telepítsd fel native IDE módban az XP-t. Ezt a SATA beállításoknál tudod megtenni.

SATA to IDE
SATA native mode
SATA AHCI disable
SATA to ATA/PATA
...

Hasonló beállításokat keress. Ha fent van az alaplapi és SATA driver a működő rendszeren, akkor ezt a beállítást állítsd vissza és helyre áll a világ rendje. A visszaállítás előtt az eszközkezelőben töröld az IDE vezérlőket, majd indítsd újra a rendszert, közben a BIOS-ban állítsd vissza a SATA vezérlő eredeti állapotát.

Ugye legalább XP SP2-t szeretnél telepíteni?
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd