Youtube-ra való feltöltés

Youtube-ra való feltöltés
2011-10-14T17:57:09+02:00
2011-10-14T23:59:58+02:00
2022-07-28T15:45:26+02:00
oimuka
Sziasztok! Volna egy problémám. Jó ideje engedélyezve van, hogy 15 percnél hosszabb anyagokat is feltölthetek a youtube-ra. Ma feltöltöttem egy filmet (hossza:1 óra 35 perc), minden rendben ment, mikor viszont meg kellett volna jelenjen az oldalon, kiírták, hogy " sajnos túl hosszú, és törölték". Töltöttem fel ennél hosszabb filmeket is, azokat hogyan engedték meg? Akkor meg mi a gond?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!
Ha közben jogi problémák voltak valamelyik videóddal, akkor visszaveszik a 15 percnél hosszabb feltöltési lehetőséget.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ez szerintem nem azt jelenti.

  Gratulálunk! Fiókodban most már engedélyezve van 15 percnél hosszabb videók feltöltése is. Az alábbi Feltöltés gombra kattintva választhatsz ki egy videót.

  Jogi problémák minden filmemnél vannak, de ezért még soha nem tiltottak. Legfeljebb korlátozták bizonyos országokban a lejátszást. Persze most nem kérek arról előadást, hogy nem legális filmeket feltölteni, mert szerzői jogokat sértek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Persze most nem kérek arról előadást, hogy nem legális filmeket feltölteni, mert szerzői jogokat sértek.

  Nekem mindegy, de nekem ilyen miatt szüntették meg ezt a lehetőséget. Egyébként lehet még, hogy olyan formátumban töltötted fel, amivel a YT konvertere nem bír el, vagy csak átmeneti hiba, és magától megszűnik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A méret a gond.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Ez szerintem nem azt jelenti."


  Szerinted. Mindenki más, és főleg a YouTube számára pedig egyértelmű. Magyar nyelvű a szabályzat, el kéne olvasni. A 15+ perc egy bónusz olyan fiókoknak, akik még nem sértették meg mások szerzői jogait. Ahogy a privát videó feltöltése is ennek a feltétele. Rámész a csatornaneved mellett a beállításokra, és ha kiírja sárga keretben, hogy
  "Videóidban olyan tartalom lehet, amely valaki másnak a tulajdona. Kérjük, ellenőrizd ezeket a videókat."
  -- akkor már kulán vagy, mert jogot sértettél.

  "Jogi problémák minden filmemnél vannak, de ezért még soha nem tiltottak."
  -- Nem is tiltanak, nem akarják maguk alatt vágni a fát. Szépen megkérnek, hogy távolítsd el, és mossák kezüket. A többi a te dolgod.

  Innentől kezdve az már édesmindegy, hogy letörlöd-e vagy sem a videókat, mert meg lettél jelölve, mint jogsértő, és többet nem jár neked a jutalom: a 15+ perc feltöltés, és a privát videó feltöltés.

  Ez csakis szűz, rovott múlttal még nem rendelkező fiókkal lehetséges.

  Ha hiszed, ha nem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • EZ valóban így van, ahogy mondod. feltöltöttem az első filmemet, kiírták, hogy az valakinek a tulajdona, ellenőrizzem...bla. bla. bla. S utána még feltöltöttem jó pár filmet. Tehát ezért furcsa.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az egyezés harmadik féltől származó tartalommal úgy tudom, hogy még nem feltétlenül azonos a jogsértéssel, akkor meg sem tudnád nézni azt a videódat, vagy a hangot leveszik róla.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha viszont törvényt sértenék, miért nem azt írják? Na mindegy megpróbálom az explorerről feltölteni, egyszer talán ez oldotta meg a gondot. Ha meg nem, hát béke poraikra, többet nem töltök fel. Dögöljenek meg a youtube-osok:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Régebben valóban csinálták ezt a némítósdit, aztán később már nem, illetve véletlenszerűen itt-ott még mindig csinálják, de ma már inkább rádhagyják, meg a jogtulajdonosra, hogy tisztázzátok egymás között. A Google-nak nem érdeke, hogy a retorziók miatt a felhasználók átszivárogjanak egy konkurens szájtra. Ezért inkább azt a kényelmes megoldást választották, amivel a kecske is jóllakik (figyelmeztetnek), és a káposzta is megmarad (a user döntése innen, hogy kockáztat-e egy pert), náluk meg csupa elégedett felhasználó lesz.

  Ezzel a figyelmeztetéssel egyszerre ki is fogják a szelet a jogtulajdonos vitorlájából, hiszen ők jóhiszeműen figyelmeztették a felhasználót, arra viszont nincs kapacitásuk, hogy egyesével törölgessék a jogsértő videókat. Egy óra alatt ugyanis több mint 24 órányi anyag megy fel, és ezt feldolgozni lehetetlen.

  @oimuka:
  "Ha meg nem, hát béke poraikra, többet nem töltök fel. Dögöljenek meg a youtube-osok:)"


  Pont ezt akarják elkerülni, hogy elhagyja a felhasználó. De neked is meg kell értened, hogy a 15+ perc feltöltés nem alapszolgáltatás, hanem BÓNUSZ, JUTALOM annak, aki jogkövető magatartással használja a YouTube-ot. Vagy feldarabolod a videót és úgy töltöd fel, vagy regisztrálsz egy szűz "előéletű" fiókot, és abba töltöd fel.

  ...Persze ezek után ez a fiók is fekete listára kerül egyből, ezzel tisztában kell lenned.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd