Laptop teljesítményingadozás
2011-10-20T14:50:26+02:00
2011-10-20T21:46:20+02:00
2022-07-28T16:25:26+02:00
D4n1
Kb 1 éves a laptopom. Dell Inspiron N5010
2 hónapos win7 van rajta, viszont pár napja észrevettem pár furcsaságot rajta. Legelőször pl. wow-ban az első 10-20 perc alatt hajlamos befagyni 2-3 másodpercre, mikor valami új dolog kerül a látótérbe. Általában 60 fps környékén fut, eddig semmi gond sem volt vele, és most sincs a pillanatnyi akadozáson kívül az elején.
Eddig pl. a firefox 2 másodperc alatt elindult, de most kell neki 10-15 is, mire hajlandó megnyitni.
Simán tudtam HD filmeket lejátszani, viszont tegnap félóránként elkezdett akadozni a kép, és kicsit vissza kellett kattintani a lejátszósávon egy korábbi időpontra, hogy újra normálisan menjen.
Kétlem, hogy valami szoftveres gondja lenne, mert nem szokásom hülyeségekre kattintani neten, letölteni gyanús dolgokat. Azt nem értem, miért pont most kezdett ez előjönni, mikor ugyanúgy használom, mint eddig bármikor.
Mutasd a teljes hozzászólást!
HDD, vagy memória hiba (tipp).

Mindkét gyanút rövidre zárhatod, egyszerűen: HDD bad szektor vizsgálat, memória vizsgálat.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Én anyit tudok ajánlani hogy ne firefox-ot használj mert az kizabálja a géped alol a memóriát én erősen ajánlom neked a google chrome-ot
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • HDD, vagy memória hiba (tipp).

  Mindkét gyanút rövidre zárhatod, egyszerűen: HDD bad szektor vizsgálat, memória vizsgálat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A firefox-t töröld gyorsan, mert meghízik és sok gondot okoz.
  A HDD-vel lehet a gond. Nézd meg, van e elég helyed a win7 particióján, ha kevés(win7 nek ajánlott legalább 4 giga)akkor szabadítst fel neki. Gondolom nem piszkáltad, de ellenőrizd, hogy a memóriádnak megfelelő méretű legyen a virtuális memória. Fontos a rendszeres töredezettségmentesítés, nagyon belassíthat az is. Továbbá ellenőrizd a folyamatokat a feladatkezelőben, van-e feleslegesen futó program, mert azok sok memóriát megehetnek és szintén lassulást okozhatnak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez tutira merevlemez probléma lesz. Már konkrétan nem is tudok filmet nézni, az egész oprendszer megmegáll néha 4-5 másodpercig, és hallom is, ahogy kattog valami. Pont holnap megyek haza sajna másfél hétig Pécsről. Ahogy olvastam itt van garanciaszervíz. Kérdés, hogy meg kell várnom, amíg elfüstöl, vagy visszavihetem ebben az állapotában is? Amilyen szerencsém van valószínűleg teljes csendben futna ott. Mindesetre újratelepítem, hátha megjavul valami csoda folytán.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • meg kell várnom, amíg elfüstöl, vagy visszavihetem ebben az állapotában is?


  Nincs vesztenivalód. Némi szerencsével (a bevizsgáláskor is jelentkezik a hiba), és némi jóindulattal elbírálva, cserélik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd