Nokia Adatkábeltt nem tudok telepíteni
2011-10-24T11:46:55+02:00
2011-10-24T12:25:30+02:00
2022-07-28T16:45:28+02:00
Sidewinder
Sziasztok!

1.
Van egy Nokia 5140i telefonom amihez egy "ca-42" -es adatkábel való. Jelenleg infrán keresztül továbbítja a telefon a netet a gépre, de borzalmasan lassú az átviteli sebesség. (5.6kb/s) Az előfizetésem szélessávú sebességre szól. Szeretnék infra helyett kábelt használni, a gyorsabb kapcsolat érdekében, mert tudom, hogy az infra vevő átviteli sebessége miatt ennyire lassú.
Feltelepítettem a Nokia Connectivity drivert, ami a kábel típusával is kompatibilis, a Nokia weboldaláról.
Ha bedugom a program telepítése után az USB portba az adatkábelt, elkezdi a windows felismerni az új hardvert, USB to UART eszközként, de se listából (haladó felhasználóknak) se adott helyről (C:\Program Files\Nokia\Connectivity Cable Driver\) nem talál az XP hozzá illesztőprogramot. Aztán ráklikkelek, hogy Mégse, és akkor a szokásos szöveg: "Az eszköz telepítése során hiba lépett fel...bla-bla"

2.
Leszedtem a Nokia PC Suite programot a gyár honlapjáról, ami tartalmazza a "CA-42" típusú adatkábel driverét is.
A korábban feltelepített Nokia Connectivity Cable drivert uninstalláltam, majd a PC Suite programot feltelepítettem, de ott se csinál semmit a telefon.
(Elöbb a kábelt dugom be utána a telefont) A telefon azt írja ki, ha összekötöm a géppel, hogy: "Adattartozék csatlakoztatva" majd 2 mp múlva: "Adattartozék nem támogatott."
Közben a PC Suite program alatt miközben próbálok csatlakozni, megint előjön a windows üzenete, hogy új hardvert talált.
Mi lehet a baj ezek után? Illesztőprogram?

OP rendszer: XP SP3
Alaplap: HP Vectra (1999 ben készült windows 2000-hez)
Memória: 192 Mb
CPU 900 Mhz :)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nokia DKU-5 kanóc kellene, amit vettél ha jól értem, csak adat kanóc, a készüléken tárolt adatok elérését biztosítja, de modemként nem telepíthető vele.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A kábel driver-rel életre kelthető, azonban az igazi gondod nem oldódik meg:

    "Adattartozék csatlakoztatva" majd 2 mp múlva: "Adattartozék nem támogatott."


    Valószínű utángyártott CA-42 kábellel próbálod, mellyel nem fog menni. A kábel egy külső gyártó chipjét tartalmazza. Néhány Nokia telefon CA-42 kábelkapcsolata csak eredeti CA-42 kábellel alkalmazható.
    Sajnos az eredeti CA-42 kábel ára közel 9-10szeresen az utángyártott változatnak.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd