USB meghajtó hiba XP-vel, Win7-használat után

USB meghajtó hiba XP-vel, Win7-használat után
2011-11-13T19:23:32+01:00
2011-11-16T21:59:33+01:00
2022-11-02T16:00:32+01:00
kave
Lehetséges az hogy, ha egy külső USB meghajtót Win7 op rendszerrel használunk az után az XP op rendszer alatt nem működik?

(Asus-A6VC laptop WinXP 32bit sp3, Lenovo-Ideapad-Y560P laptop Win7-64bit, USB eszközök: FreeAgentDesktop és IcyBox)

Hiba leírás:
Az évek óta jól működő külső meghajtómat egy Win7-es géphez csatlakoztattam, és fájlokat másoltam, majd újra az XP-re dugtam és ott is fájlokat másoltam. Nem egyből romlott el. A második, vagy harmadik gépcsere után az XP gépemen csatlakozáskor nem nyílt meg a meghajtó, bár jelezte az USB eszköz csatlakozását. Ettől kezdve az XP-n egyes programok nem indulnak, és futó programok nem zárhatók be, pl. Intéző, Total Commander, Eszközkezelő stb, és nem lehet a rendszert sem rendesen leállítani csak hardveresen. Üzenetek nincsenek, csak homokóra. Az Eszközkezelőben figyelve az USB-k között még megjelenik az USB háttértár és a tulajdonságokat megnyitva látszik a meghajtó neve: FreeAgentDesktop, de ez után a program már nem válaszol.

Próbák:
Újraindítás után minden jól működik az XP-n addig amíg a külső meghajtót ismét be nem csatolom és akkor ismét előáll az előbb leírt hibaállapot.

Az XP-t egy másik USB eszközzel próbálva (pl. pen-drájv), továbbra is jól működik.

Win7-es gépen a külső meghajtó továbbra is jól használható.

Amikor a külső meghajtót átvittem egy másik XP gépre, ott szintén az előbbi hibákat produkálta, pedig az a gép nem vett részt az előzményekben.

Az XP-n már eltávolítottam és újra telepítettem az összes USB eszközt, de nem segített

Sajnos nem ismertem fel időben a hiba lényegét és egy másik külső USB meghajtóval (IcyBox) is kipróbáltam a csatlakozást és az eredmény ugyanaz lett. Ekkor nem végeztem fájl másolásokat de ettől kezdve ezt a meghajtót is csak a Win7-es gépen lehet használni.
Ez kész katasztrófa, a mentéseim ezeken a meghajtókon vannak és a saját gépeimmel nem érem el!

Ha valaki tud valami megoldást, kérem segítsen!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Félsiker!
Sok sok különböző próbálgatás után egy véletlen ötlet alapján kiderült ha már a rendszerindításakor csatlakoztatom a meghajtót akkor rendesen elindul, de újracsatlakozni továbbra sem tud. Ez igaz a másik laptopra is. Az az elgondolás viszont megdőlt, hogy XP-ken nem megy mert találtam olyan XP gépet ahol ment.
Szóval továbbra is sok még a rejtély.
Köszönettel:
KV

Mutasd a teljes hozzászólást!

Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd