Problémás ciklus Excel-ben

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben!
Problémás ciklus Excel-ben
2011-11-14T13:47:18+01:00
2011-11-17T16:38:56+01:00
2022-07-28T19:35:25+02:00
flexbuster
Sziasztok!

Egy egyszerű (pont ezért idegesítő) excel(2003) makróról lenne szó. Most egyszerre két esetben találkoztam ezzel a problémával, pedig már pár éve dolgozom ilyen makrókkal(autodidakta módon)
Az egyszerűbb esetet mutatnám be, ha lehet: van egy "do until" ciklus, aminek az az egyszerű feladata lenne, hogy egy változóban megadott sorszámot egyeztessen egy cella sorszámával és ha megtalálta ezt a sorszámot, akkor xy dolgokat műveljen vele.
A lényeg, hogy ugyan a ciklus megáll ennél a sorszámnál, de üres cellaértéket jelez, pedig a cella koordinátája szerint van érték. Így viszont nem hoz egyenlőséget és ez az én problémám. Valószínűnek tartom, hogy deklarálási vagy cellaformátum gondjaim vannak, de egyszerűen nem értem miért.
A másik makrómnál is ilyen problémám van, ott először azt gondoltam, hogy a sok egymásba ágyazott ciklus, vagy a 2007-es office miatt van, de most már látom, hogy más gond van...Mellékeltem a szemléltetéshez képet is.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • Szia,

  Nem lehet véletlenül, hogy nem egy munkalap celláit nézitek, mármint Te és a makró?
  Én mindig úgy hivatkozok egy cellára, hogy:
  Sheets("Munka1").cells(6,j)
  Vagy, bár ez szerintem nem lehet, én mindig a cella értékét kérdezem le, azaz:
  Sheets("Munka1").cells(6,j).value

  Üdv: Sznido
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hello!

  Elnézést a kései reakcióért, de nem volt időm ellenőrizni az általad javasolt megoldást. Most megnéztem és ahogy gondoltam, ez sem javít a helyzeten, mivel a ciklus egyedül a kérdéses cella értékét nem veszi fel, a környezetéét viszont igen.
  Továbbá, mivel meg is áll ennél a cellánál, ezért biztosan rátalál, csak az értékét nem veszi fel. Ha debug-ban kilistázom az értékeket ezt az egy értéket átugorja. Pedig láthatóan semmi sem utal a script-ben arra, hogy ilyet kérnék tőle...
  Ami biztos, hogy jó cellákat nézünk(én és a makro), a megfelelő lapon. A kérdés igazából az, hogyha megtalálja a cellát(nyilván azért, mert az értéke megegyezik a keresettel), miért nem képes felvenni azt az értéket és ezáltal eleget tenni a megadott feltételnek, amivel egy másik ciklusba ugrana át.

  Minden további javaslatot szívesen fogadok.:)
  Addig is köszönöm a válaszod Sznido.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel a jövőben!
abcd