Wifi és Lan router együtt
2011-11-19T21:06:28+01:00
2011-11-19T21:28:47+01:00
2022-07-28T19:45:23+02:00
Tis
Sziasztok!

Először is leszögezném, hogy nem igazán értek a hálózatokhoz.
Adott egy ilyen hálózat:

ADSL net --> ADSL Modem-->Vezetékes router --> Gép 1 --> Vezetékes switch --> Gép 2 --> Gép 3

Viszont jó lenne egy wifi router is, hogy telefonokkal, tabletekkel is lehessen csatlakozni a hálózatra. Viszont a vezetékes routert nem akarom lecserélni, mert a router elég messze van a gép 2, 3- tól és sok vastag fal van közte.

Így a wifi routert csak switch-ként használnám, a vezetékes router osztaná az IP-ket. Kérdés, hogy a vezetékes routerre (esetleg a vezetékes switch-re) rádughatnám-e a wifi routert és ehhez kell-e valami speckó beállítás?

Közben eszembe jutott egy másik lehetőség, hogy a vezetékes routert kiváltani egy olyan wifi routerrel, aminek vannak LAN portjai is. Megoldható?

TL-WR340GD az Árukeresőn
Erről mi a véleményetek?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!
A kábeles routert kiválthatod wifissel is. Az általad választott router tudja azt, amit akarsz. Ha mellé akarod kötni a jelenleginek, akkor csak a DHCP-t kell kikapcsolni az újban és IP-t módosítani.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Minden további nélkül bővíthetsz egy vezeték nélküli routerrel, amit a meglévő hálózatodra kapcsolsz rá.
  Te egy szegmensben szeretnéd látni az összes gépet, így az új routeren ki kellene kapcsolni a DHCP-t, és a LAN portján keresztül csatlakoztatni a meglévő hálózatodhoz.

  A második lehetőséget, hogy a jelenlegi routeredet lecseréld, az is lehetséges, bár felhívnám a figyelmedet, hogy kommented elején ezt a lehetőséget kizárod, míg a végén egy tök jó ötletnek állítod be.

  A linkelt router egy nagyon alap darab. (max 100 és 54mbps-t tud) Egy egyszerű bővítéshez jó lehet, de ne várj tőle sokat.

  ui.: Hetente van ilyen kérdés, ha használnátok a keresőt, gyorsabban rájönnétek a megoldásra.

  Derwer
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd