HDMI kimeneten vízszintes csíkok (Ati EAH5570)
2011-12-01T18:42:53+01:00
2012-01-01T18:41:37+01:00
2022-07-29T00:43:01+02:00
powersoup
Sziasztok!

A következő problémával állok szemben.
Konfig: Teljesen új HP 3300MT PC + Asus ATI HD5570-es vga. A D-SUB-ra kötve egy mezei 17-es TFT, a HDMI-re egy full HD-s panasonic plazma.
Jelenség: Kirakom a képet a TV-re, random előfordulnak vízszintes csíkok (106 centis a tv, 1-2 centis csíkok, fel le mozognak). Direktbe is elidézhető, ha egy böngésző ablakot, vagy akármit mozgatok a képen, de a csíkokat akkor is produkálja ha a tft-n mozgatom az ablakot (a csík csak a TV-n jelenik meg).
Amit kipróbáltam: Mivel szakmabeli vagyok, lehetőségem volt elég sok mindenre amik nem sokat segítettek a dolgon.
- másik ugyanilyen kártya kipróbálása, ugyanaz
- másik kábel, ugyanaz
- notebook-ról raktam ki a képet, onnan jó volt

Egy pár oldalon láttam, hogy esetleg kontakt hiba, stb, ezt alapvetően kizárnám, 2 hetes gépről beszélünk, de megnéztem, látható kontakthibára utaló jel nincs a foglalatokon, szóval passz.

Segítséget, akár fölöslegesnek tűnő ötleteket is várok már :)

Köszönettel

Ui.: Rakok fel majd valamikor videót valahova, ha valakit érdekel a hibajelenség
Mutasd a teljes hozzászólást!
Úgy néz ki, megoldódott. Kikapcsoltam az EOID-t a catalyst-ban, és most úgy tűnik nincs csíkozás, viszont némi szellemkép maradt még.

Köszönöm a hozzászólásokat, még 1-2 hétig nyitva tartom a témát, tartós teszten van az ügy
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd