Digi net kontra smcwbr14t-g
2011-12-29T20:09:43+01:00
2011-12-30T14:52:39+01:00
2022-07-29T00:21:27+02:00
Pinocchio
Sziasztok!

A következő problémával fordulok segítségért hozzátok. Kb. 1 éve beköttettük a panellakásba a digi netet, ami 40/20 -as. Akkor rögtön vettem egy ugyanolyan routert, ami itthon van a családi házban, mert ezt már ismerem. Megvétel után reseteltem, beállítottam a szolgáltatótól kapott felhasználó nevet, jelszót és működött. Mostanáig.
Napokban valamiért megállt a router és nem csinált semmit.
A jelenség a következő. Ha az internet vezeték nincs a routerben, tud a számítógép komunikálni a routerrel, configolható, lanon és wifin is elérhető. De ahogy bedugom a netkábelt a routerbe megfagy a router, nem lehet hozzá csatlakozni számítógéppel.
Itthonrol elvittem az ugyanolyan routert, és a felhasználó név, jelszó páros beállítása után amikor bedugom a net vezetéket az is ugyan úgy lefagy.
Router nélkül viszont van internet, de szeretnék routert, hogy vezeték nélkül lehessen használni.
Nem tudom ha eddig ment most akkor miért nem megy egyik se.
A segítséget előre is köszönöm mindenkinek!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • A fórumon már volt hasonló jellegű (lépcsőházi) téma.
  Ott routerrel nem lehetett a digi-re tárcsázni. A kérdező megállapította, hogy a kábel hibásan volt krimpelve. Lehet, hogy a routered nem megfelelően kezeli a hibás kötést és lefagy. Teszteld egy másik UTP kábellel (vidd a routert a lépcsőházi switchhez, ha kell és ott próbáld ki; egy géppel egyetemben).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  A switchhez sajnos nem férek hozzá, el van zárva, a digi pedig nem foglalkozik a témával, mivel router nélkül megy a net vezetéken.
  A lakásba egy vezetéken jön a net és internet, kis dobozban szétosztva, és onnan van UTP kábel a gépvez, amit már cseréltem, de nem használt.
  Majdnem egy évig ment a router ezzel a vezetékkel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!
  Akkor a digi szerint "minden rendben". Meg kellene próbálni egy másik routerrel ideiglenesen (akár úgy is, hogy a saját géped hálózati kártyájának mac címét klónozod). Sajnos a kisebb teljesítményű, otthoni hálózati eszközök néha megbolondulnak, nem nagyon tudsz tenni semmit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2 db egyforma smc routerrel próbálkoztam, mind a 2 ugyan azt produkálja. megpróbálok szerezni egy más márkájú routert és azzal kiprobálni.
  Amúgy az smc router menüjében hol lehet klonozni a mac címet mert olyat nem találtam még.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd