VLAN tag

VLAN tag
2012-01-12T18:40:15+01:00
2012-01-13T17:47:28+01:00
2022-07-19T03:55:52+02:00
Mr. X
Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki, hogy mi történik, ha egy számítógép (Windows, Linux, Mac, Android, mindegy) egy VLAN taggelt keretet kap? A keret neki szól (Destination MAC és IP stimmel), de az ethernet keretben van egy VLAN tag.

Eldobódik ilyenkor a csomag? Vagy csak a switchek és routerek figyelik ezt az információt, a végpontok már érzéketlenek rá? Rengeteget kerestem, de egyértelmű választ nem találtam.

Előre is köszönöm
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Feltehetően a géped egy VPN része. Ha nem eredeti a Windows-od, akkor akár kártékony program, botnet tevékenységre is utalhat.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Köszi a választ, de igazából ezzel nem lettem okosabb. Nem valós helyzetről van szó, csak meg szeretném érteni a vlan tag működését.

    Van egy router, aminek a firmware-t szerkesztgetem, de sajnos a benne lévő chippel nem tudom megoldani, hogy a végpontok felé kimenő csomagokból a router kiszedje a VLAN tag-et. De nem vagyok benne biztos, hogy kell-e egyáltalán, lehet hogy a végpontok (pc-k, telefonok, etc.) nem foglalkoznak ezzel a tag-el. Sehol sem találtam pl., hogy windowsban be lehetne állítani a VLAN ID-t. Elolvastam az IEEE802.2Q-t, de ebből nem derült ki számomra.

    Gondoltam hátha tudja itt valaki a választ, de úgy látszik akkor ki kell próbálni.

    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd