Videókártya problémák
2012-01-14T18:24:16+01:00
2012-01-17T11:09:31+01:00
2022-07-19T02:36:05+02:00
00gergely00
Sziasztok

Remélem nem írok rossz helyre nagyon. Végső kétségbeesésemben már nem tudom hova írjak. Lenne egy problémám. Vettem egy HP pavilon g6 1206eh típusú gépet.
Ebben egy Inteles R HD graphics family alaplapi és egy AMD Radeon HD 6470M videókártya van (ne kérdezzétek kinek a hülye ötlete volt a kettőt egybe rakni)
Nemrég leformáztam és újrahúztam a gépemet és ráraktam egy win 7x 64bit-t. Elkezdtem telepíteni a drivereket . Az eszközkezelő szerint minden rendben, de gyakorlatban az AMD kártya nem működik. Mindent próbáltam. Leszedtem az AMD oldalról a a legfrissebb drivert, hp oldalon lévőt is próbáltam de egyikkel sem működik.
Mikor átállítom pl az SWTOR-hoz a nagy felbontásra a CCC-ben és elindítom csak egy nagy sötét képernyő fogad miután a játék fut és hang meg minden van, csak semmit sem látok a fekete képernyőt leszámítva. Ha visszaállítom energiatakarékosra akkor az alaplapi kártyával megy a játék.
Már vagy 6napja folyamat ezzel küzdök, de egyszerűen semmi ötletem sincs már. Az Intel kártya driver-t a windows szedte le de az remekül működik.
Írtam a HP supportnak is de szarnak a fejemre. Ennyit a "folyamatos problémamegoldásukról".
Légyszíves, ha valakinek bármi ötlete van segítsen, én már totál kifogytam belőlük...

Előre is köszy, és bocs ha bekavartam a fórumba de már nagyon ideges vagyok magamra és a HP-re egyaránt... :(

üdv
greg
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hát az amd ezt kinálja fel driverként, nem tudom ezt vadásztad e le, bár ha mással nem a HP-s driverel jónak illene lennie (nem lehet hogy csak ezzel a játékkal van gond, esetleg a játék hibája?).
  Ha biztosra mennél melyik driver is kell akkor vna ilyen amd-nél hogy Amd driver autodetect, el tudom képzelni hogy ez levadássza neked a biztosan jól müködő drivert.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen próbáltam a driver detectet és a linkelt drivert is. Egyik sem oldja meg a problémát. A HP oldalról letöltött van fenn most is de azzal sem működik. Próbáltam másik játékkal is de azzal sem megy. Inkább megerőszakolja az alaplapit, minthogy átváltson... :S
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A következőkben, ha konkrét problémád van, segíts nekünk - legalább - azzal, hogy A TUDÁSTÁRBAN TESZED fel - KÜLÖN-KÜLÖN - a kérdésed. Előre is köszönjük.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok. Bocsesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az Intel kártya driver-t a windows szedte le de az remekül működik.


  Erős túlzás a remekül működik kifejezés. Chipset, AMD és Intel driver fel van téve a HP honlapjáról?

  Van neked ilyened?

  BIOS-ban nincs letiltva?

  Van fent a honlapon pár BIOS frissítés, mely kapcsolódik a Dynamic Switching-hez. Utolsó körben meg lehet próbálni egy körültekintően végrehajtott BIOS frissítést.

  Nemrég leformáztam és újrahúztam a gépemet és ráraktam egy win 7x 64bit-t.


  Tehát volt rajta egy működő oprendszer, valószínűleg helyreállító partícióval, amiről nem csináltál másolatot. Így persze nincs már szoftveres garancia sem a gépen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A HP oldalon 3db chipset van. Ebből csak 1 kompatibilis a gépemmel. Azt természetesen felraktam. Az AMD-ről nem töltöttem le külön chipsetet.
  Ha a catalyse-ra gondolsz akkor igen van. Működik is de ha nagy felbontásra állítom nem vált videó kártyát vagy vált, csak fekete a képernyő.
  Most frissítettem egy BIOST ebbe nem akartam eddig belenyúlni mert félek tőle :( Le van benne tiltva valami virtual technology vagy ilyesmi.Ezt is engedélyeztem.
  Elvileg volt rajta egy DOS egyfajta helyreállítóval. Sajnos annak már annyi, de ha nem tudom így megoldani akkor nincs is sok értelme, hogy volt rajta, mert előbb utóbb úgyis ugrott volna valamiért.

  Mindezek ellenére még mindig nem működik. Megnézem, hátha az AMD-hez van valami külön chipset bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond.

  Ja és, hogy izgalmasabb legyen reggel kiírta a gépe, hogy "BootMGR compressed"
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nah. Kipróbáltam mindent amit írtál. De egyik sem jött be....
  Ha átállítom a catalyse-ben nagy teljesítményre, még mindig csak a sötét képernyőt látom, miközben a játék meg fut a háttérben....
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Átnéztem a gépet Everestel is.Ott fel sem ismeri, hogy 2 videó kártya van benne. A megjeleenítésnél ott a 2 inteles fül, de az AMD hiányzik. Ennek ellenére az eszközkezelő szerite benne van a 1470-es és semmi gond nincs vele...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd