Szoftverfrissítés IP kamerán
2012-01-17T09:30:34+01:00
2012-01-17T21:57:52+01:00
2022-06-29T15:20:54+02:00
csori3
Sziasztok!

Nagy problémám van, onnan kezdődött minden hogy egy Edimax Br-6204Wg típusú routerrel felépített hálózatom van, erre vannak rákötve IP kamerák ( Richonor FD-WH01A típusúak) és számítógépek. A router valamely oknál fogva meghülyült resetelni kellett de utána már csak WPA2(AES) titkosítás nélkül volt hajlandó elérni az eszközöket. Kerestem a hiba okát és az IP kamerának frissítettem a szoftverét (VNT6656G6 A40-en) mind kiderült nem jó szoftverrel, így a hálózat érzékeli hogy van ott valami de elérni nem tudja.
1 kérdésem az lenne, hogy tudok életet lehelni ebbe a kamerába, van e lehetőség valamivel MAC alapján megkeresni az eszközt, vagy más megoldás is érdekelne.
2 kérdésként a maradék kamerákkal mit tegyek hogy titkosítással is üzemeljenek, hozzáteszem kipróbáltam az összes alternatívát, illetve a router helyett is betettem TP-link WR-941 ND de ugyan az a jelenség.
Köszönöm a segítő közreműködést.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Megint egy szamár, megint egy szamár...

  Mit vártál attól, hogy frissíted a kamera firmware-ét?
  Ja? Szerettél volna egy drága levélnehezéket.

  Azért mert nem állítottad be normálisan a routeredet, egyből neki kell esni a kamera szoftverének? Mit vártál ettől? Mit gondoltál mi fog változni?

  Főleg úgy, hogy már működött azokkal a paraméterekkel a kamera, ami miatt most frissíteni akartál.

  Ennek ára lesz.

  El kell vinned egy szervizbe. Olyanba, ahol ki tudják venni a kamera flash chipjét és van megfelelő írójuk hozzá. Ha ez meg van, akkor vissza tudják írni agyári szoftvert a chipbe.

  Ennek ára lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kerestem a hiba okát és az IP kamerának frissítettem a szoftverét (VNT6656G6 A40-en) mind kiderült nem jó szoftverrel,


  Rossz helyen, + keverted a szezont a sezlonnal.

  BR-6204Wg-->Firmware: v1.63--> 2011-03-22
  Link.

  Csak nehogy azt írd, hogy frissítetted már, mert tokon bököm magam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet hogy szamár vagyok, de mivel a többi ugyan ilyen kamerán is 11.15.1.46 verzió van, amik nem voltak leszerelve, így azt gondoltam 3.2.1.37 lecserélhető, így most ezen is ugyan ez a frissítés van, ki gondolta, hogy ettől nem fog elindulni. Az a baj a gyártó ill szerviz Kínában van az eddigi információm alapján.
  Képeken láttam külföldi honlapokon, hogy létezik USB csatlakozó vezeték melyet rá lehet dugni a VNT panelra, úgy nem tudom elérni a szoftvert?
  Másrészt azért gondoltam a cserét, mert közben a hiba keresésben azt találtam ezekre a kamerákra vonatkozóan, hogy nem támogatja a titkosításokat -annak ellenére nálam valamikor működött. Gondoltam egy frissített verzió ezt a problémát megoldja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • És mi volta a frissítés release-ben? Az, hogy frissítsd, mert ez megoldja a WPA2 titkosítással kapcsolatos problémákat? Vagy az volt benne, hogy frissítsd mert ezzel nem kell megfelelően konfigurálni a hálózatot, ez működik anélkül is.

  Működött a rendszered. Történt a routerrel valami és erre te nekiesel a kamerának

  Ennyi erővel ha a ház alapja megreped, akkor lebonthatom a tetőt, mert biztos az a baj. Túl nehéz a tető és nem bírja el az alap.


  azt találtam ezekre a kamerákra vonatkozóan, hogy nem támogatja a titkosításokat


  Igen?
  Akkor miből gondoltad, hogy a frissítés után fogja támogatni? Oda volt írva, hogy "ezze mán jó a vépéa kettő"?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudom az okról érdemes-e szót ejteni, tényként megtörtént, most azért fordultam hozzátok hogy megoldást kapjak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megkaptad a megoldást.
  Rátöltöttél a hibátlan kamerára egy inkompatibilis szoftvert.
  Ha a router működése rendellenessé válik, azt kell rendbetenni vagy cserélni.
  Szakszervizben tudják visszacserélni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez számomra nem megoldás, vigyem ki Kínába a 30 dolláros panelt?:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Próbáld felvenni a kapcsolatot a kínai gyártóval, kérd el tőlük azt a szoftvert, amivel jtag interfészen áttolható neki a firmware (ehhez meg kell csinálnod a kábelt is).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • próbáltam felvenni velük e-mailben a kapcsolatot de nem megy át a levél Kínába valamiért, pedig több címre is küldtem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd