Egyszerű file megosztás VPN-en keresztül
2012-01-21T14:16:50+01:00
2012-01-22T02:04:30+01:00
2022-07-29T03:30:26+02:00
Errant
Üdvözlök mindenkit! A következő problémával szembesültem vpn szerver konfigurálása során:

VPN szerver:
ubuntu server 11.10-es
vpn szoftver rajta pptpd

pc 1: windows 7
pc 2: windows xp

A windows xp-s gép csatlakozna a hálózathoz kívülről a vpn szerveren kereszütl, meg is teszi, a hálózat többi tagját lehet róla pingelni, a hálózatról is lehet pingelni a vpn-es gépet, a hálózati helyekhez is bekerül, ha csatlakoztatva van, de ha ott rákattintok kétszer, akkor azt írja, hogy a hozzáférés megtagadva. Nem tudok rájönni, hogy mi okozhatja ezt a problémát. A szerver router mögött van a 1723-as porton játszik.

Valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet ez?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Hosszas keresgés meg próbálgatás után megint csak megtaláltam ami a hibát okozta. Egy wins szerver nevű valamit kellett beállítani a szerveren. Ha jól emlékszem a config fileba ms-wins ként szerepelt, meg kellett adni valamelyik hálózaton lévő windows gép ip címét és azóta megy minden (több gép ip címét is meg lehet adni). Gondoltam ezt is megosztom hátha még valakinek kelleni fog.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Ha nem vpn-en keresztül megy a file megosztás, akkor kiválóan megy.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Hosszas keresgés meg próbálgatás után megint csak megtaláltam ami a hibát okozta. Egy wins szerver nevű valamit kellett beállítani a szerveren. Ha jól emlékszem a config fileba ms-wins ként szerepelt, meg kellett adni valamelyik hálózaton lévő windows gép ip címét és azóta megy minden (több gép ip címét is meg lehet adni). Gondoltam ezt is megosztom hátha még valakinek kelleni fog.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd