Az internetes modem és a router beállításai
2012-01-23T21:27:00+01:00
2012-01-24T22:05:07+01:00
2022-07-29T03:55:25+02:00
hohika
Sziasztok. problémám a következő:
Nem vagyok egy szgépes guru, ezért azt gondoltam, szakemberekre bízom a problémám megoldását.
Elvittem a szgépet szervizbe, a kérésem a következő volt: úgy csinálják meg a gépet, hogy az internetes kapcsolatom működjön 2 asztali gépen, 1 laptopon és lehessen csatlakoztatni a műholdvevőhöz is.a géppel együtt bevittem a T-mobilos Flarion FDM2045-ös modemot is. adtak egy TL-WR340GD routert. a probléma az, ha vmiért ki kell kapcsolnom a modemot, vagy áramszünet van,akkor eléggé nehézkes az egész újraindítása. ki kell húznom a routerból azt a vezetéket, ami a modemből a routerba megy, azt be kell dugnom a szgépbe, ott megézni az IP címet, majd vissza dugni a routerba, ott manuálisan beírni a szgépből kiírt IP címet és az átjáró(?) címet. kérdésemre azt válaszolták, ezt másképp nem lehet megoldani. kérdésem az lenne, valóban nem lehet másképp, csak asztal alá mászással és a kábelek csereberéjével? a tanácsokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha átállítod Dynamic IP re és leokézod, akkor a router automatikusan kap IP címet a modemtől feltéve, hogy a modemben létezik DHCP szerver és az be is van kapcsolva, működőképes.

Azt írtad korábban is, hogy a szervizben próbálták, de úgy nem működött.

Én mindenképpen megpróbálnám, ha nem működik, akkor a megoldás megszületéséig visszaállítod Static-ra.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!

  Általában milyen címet írsz fel? (192.168.1.x vagy ehhez hasonlót)

  Leírnál ide egy olyan címet, amit már felírtál?

  A routerben az Internet-beállításoknál nincs Static vagy Fix IP lehetőség beállítva véletlenül?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia.
  vhova eltűnt a válaszom, így még 1x leírom.

  ,,Leírnál ide egy olyan címet, amit már felírtál?,,

  amit beírtam:
  IP Address: 10.253.1.134
  Default Gateway: 10.253.1.133
  a mellékletben küldöm a screenshotot a beállításokról. amikor rákérdeztem, nem lehetne e másképp megoldani, azt a választ kaptam, próbálták dinamikus IP címmel is, de úgy sem ment. ez mit jelent, az már meghaladja az én szgépes tudásom. szia
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A modem pontos típusa Flarion FDM 2045?

  Nézd meg az elejét - hátulját és írd le, mit látsz.

  Ez fontos annyiból, hogy hátha be tudunk menni az adminisztrációs menüjébe és bekapcsoljuk a DHCP szerver funkcióját - ha van ilyen funkció a modemben -, ami azt fogja biztosítani, hogy a TP Link router automatikusan kapjon IP címet illetve kapja meg az átjáró (Gateway) IP címét is, így nem kellene manuálisan állítgatnod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megnéztem a doboz elejét-hátulját, de semmi érdemlegeset ben tartalmaz, csupán ezt : Multimedia Net Modem, T Mobile, a másik oldalt lefényképeztem, a mellékletben küldöm. Turkáltam a modem telepítő cd-n, sajnos semmi olyat nem találtam, ami az IP címek kiosztásával kapcsolatban lett volna. még megpróbálom a T-mobil szervizszolgálatát felhívni. a modem pontos tipusát is a cd lemezről raktam be, de még egyszer printscreenezem, hogy pontos legyen, a következő levél mellékletében küldöm. szia
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • itt küldöm a modem teljes nevét a mellékletben. még talán annyit, hogy ez egy régebbi modem, kb 5 éves. nem szeretném újabbra cserélni, mert az újabb modemokra nem lehet külső antennát csatlakoztatni, nekem pedig külső antenna nélkül térerőm alig van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Közben felhívtam a t-mobil szervizszolgálatát. szerintük egyértelmű, hogy a router beállításaiban van a hiba, a modem úgy van beállítva, hogy minden ki és be kapcsolásnál kiosztja az IP címet. azzal érvelt, a szgépben is be kell állítani az ,,optain an IP adress automatically,, és az ,,optain DNS adress automatically-t, csak úgy működik a net a modemon keresztül. nekem laikusnak ebből az jön le, a modem kiosztja minden bekapcsolásnál az új IP címet a router felé is, de az vmiért (rossz beállítások, vagy más) ezt nem érzékeli. de hát a szevizben azt mondták, csak így lehetett megoldani....amit biztosan tudok, a router most úgy van beállítva, hogy:
  WAN Connection Type: Static IP ott a lehetőség megváltoztatni Dynamic IP-re, de egy hozzá értő tanácsai nélkül nem merek a beállításokhoz nyúlni félve attól, vmit elbarmolok és még így sem fog menni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha átállítod Dynamic IP re és leokézod, akkor a router automatikusan kap IP címet a modemtől feltéve, hogy a modemben létezik DHCP szerver és az be is van kapcsolva, működőképes.

  Azt írtad korábban is, hogy a szervizben próbálták, de úgy nem működött.

  Én mindenképpen megpróbálnám, ha nem működik, akkor a megoldás megszületéséig visszaállítod Static-ra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megfogadtam a tanácsod ) a beállítási opciókban találtam olyat, hogy Quik Setup, azon végig mentem, megnéztem, de továbbra is Static IP volt, át állítottam dynamic IP-re és jóóóóó )
  köszönöm a segítséget )

  csak azt nem értem, a szervizben ezt miért nem tudták beállítani? válaszod elfogadom, téma zárva, köszönöm a segítséged, szia
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd