Hogyan tudok filmeket letölteni Németországban?
2012-01-26T15:28:40+01:00
2014-12-21T08:44:12+01:00
2022-06-29T12:10:41+02:00
totsa75
Sziasztok!

1 hét múlva Németországba költözöm. Láttam itt több hozzászólótól, hogy a torrentezést keményen büntetik és pár zenéért amit letöltesz több száz eurós bírságot szabhatnak ki.
1. kérdés: Ha pl egy magyar focimeccset vagy filmet szeretnék nézni online magyar oldal használatával azért megbüntetnek? Ha igen hogyan tudom kintről nézni úgy hogy ne vegyék észre?
2. kérdés: Torrent-ről láttam amiket írtatok és utána is olvastam és ebből az jött le hogy VPN-t vagy proxy-t kéne használnom, ami mind2 esetben ha megbízhatót akarok akkor az bizony fizetős Ha VPNen vagy proxy-n keresztül használom a netet azt mennyire tudják lenyomozni hogy mit töltök le?
3. kérdés: Ha különböző file megosztókat használok (data, fileserve stb)gondolom ha free user-ben használom az nem segít sokat, de ha előfizetek akkor csak akkor kezdhetnek velem valamit ha bebuknak mint a Megaupload?

Soulseek-et sokat használom volt egy osztrák srác aki sok zenét osztott meg pedig Ausztriában is ugyanolyan szigorúan veszik ezeket mint a németeknél. Biztosan megvan a módja.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Akkor keress valami proxyt és arról eléred a tartalmat.
(YouTube estetén)(Mellesleg 3-4 proxyn keresztül keresgélhetnek, ha akarnak - Mexico magasról tesz rá!)
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Jól látod a dolgot.
  Ha magyar TV adót akarsz nézni online, azért nem büntetnek. A többiért viszont igen. Nem csak akkor büntethetnek meg ha bukta a szerver. Akkor büntethetnek meg, ha illegális tartalmat osztasz meg, kínálsz letöltésre.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem elég sok kint magyart (köztük engem is) érdekel ez a téma nem tudom jó lenne ha valaki más is aki kint él egy ideje Németországban vagy Ausztriában is hozzátudna szólni.
  Eddigi gyakorlat az volt hogy a letöltést nem, de a feltöltést bűntették. Állítólag nemrég volt náluk egy törvénymódosítás és azóta keményen rámennek mindenkire nem olyan elnézőek mint nálunk

  Köszi a választ remélem azért tud majd még valaki adni pár hasznos info-t. Ha kint leszek és sikerül megtalálnom a megoldást akkor mindenképpen leírom a tapasztalataimat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "..Eddigi gyakorlat az volt hogy a letöltést nem, de a feltöltést bűntették. Állítólag nemrég volt náluk egy törvénymódosítás és azóta keményen rámennek mindenkire nem olyan elnézőek mint nálunk.."


  Ez népmese, minden alapot nélkülöz.

  Németországban nem matricáznak adathordozóra jogdíjat.
  A letöltést és feltöltést is egyformán büntették/büntetik.

  1. kérdés:
  Ha a tévécsatorna szolgáltatja a stream-et, akkor minden rendben. Ha magányszemély szórja, az adást - mert megteheti - az határeset.

  2. kérdés: VPN-t vagy proxy
  Egyik sem jelent tökéletes biztonságot. Lekérdezhető az internet kapcsolat eredeti IP címe, a tudomány mai állása szerint. A böngészők bizonyosan kifecsegik.

  3. kérdés:
  "..de ha előfizetek akkor csak akkor kezdhetnek velem valamit ha bebuknak.."

  Ezt most hogyan gondolod? Mitől is véd meg az előfizetés?

  Ami Németországra vonatkozik.
  Az zenéket és filmeket megosztókra vadásznak a kiadók holdudvarában élő jogi vállalkozások. Beállnak letölteni és megosztani. Ha a hozzád kapcsolható IP-ről egyetlen csomagnyi adatmozgás van, megnyitják a számládat. Ha szorgalmas vagy, egy fél ház árát napok alatt összehozod.
  Én nem erőltetném a dolgot.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is köszönöm a válaszokat! Youtube-ot is erősen korlátozzák most írta egy kollégám hogy szinte alig tud megnézni valamit.

  Akkor úgy néz ki marad az ftp
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy korábbi hozzászólásomból:

  A TOR/JAP használókat meg eleve követik a hatóságok. Ugyan is aki ennyire titkol valamit azt figyelni kell, mert nem tudni mit és miért titkol. Így gondolkoznak a hatósági emberek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor keress valami proxyt és arról eléred a tartalmat.
  (YouTube estetén)  (Mellesleg 3-4 proxyn keresztül keresgélhetnek, ha akarnak - Mexico magasról tesz rá!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • http://www.wbs-law.de/wp-content/uploads/2010/02/filesharing-faq-201..

  en ezt az oldalt talaltam ebben a tamaban ahol a 1.23 pont le irja h ha nemetorszagban torrentezek egy "idegen" oldalon esetunkben magyar torrent oldalon akk csak a magyarhatosagoktol kell felni de szeretnem hallani a ti velemenyeteket elore is koszi
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor hajrá.
  Majd megírod, hogy mégsem helytálló az érvelés, és benyújtották a számlát.

  Egy orosz oldal fizetős MP3 letölthetőségei kapcsán, évekkel ezelőtt, már tisztázták a jogi helyzetet. Nem (csak) az orosz hatóságok felé áll az elszámolási kötelezettség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ilyet nem ír. Azt írja, ha külföldön buktál le (tehát külföldön tartózkodtál), akkor fogadj ügyvédet, aki ismeri a helyi törvényeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A TOR/JAP használókat meg eleve követik a hatóságok."

  Ezt miből gondolod?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A tor fő támogatója az NSA.
  Nyilván nem azért pénzelik ezen szolgáltatást, hogy ne férjenek hozzá a szolgáltatáson keresztül áramló adatokhoz.

  A JAP adaihoz bizonyosan hozzáfér a német hírügynökség.
  A logokat bírósági felhatalmazásra kiadják. (Akár ügyvédi megkeresésre is.)

  Elméletileg a teljesen anonim proxyk adatforgalmának analizálásából is kikövetkeztethető az IP összefüggés.
  Ha beékelődnek az anonim kapcsolati oldalba, némi manipulációval le tudják kérdezni az eredeti IP-t. Még akkor is, ha világ összes anonim proxy szerverén átmegy a kapcsolat.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd