Meg 1 "Alaplap vagy tap hiba?" tema
2012-01-29T19:56:39+01:00
2012-01-30T14:19:08+01:00
2022-07-29T04:35:25+02:00
csakalex
Sziasztok!Uj vagyok itt es segitseget,tanacsot szeretnek kerni hozzaertoktol.Osszevasaroltam egy asztali gephez alkatreszeket,osszeszereltem,telepitettem win7-et,progikat.Kis kedves meg elkezdett olyant csinalni,hogy bekapcsolaskor szerencsetlenkedik.Bekapcsologomb egyszeri nyomasara nem indul el semmi,ha (es ez a furcsa szamomra) 5 masodpercig benyomva tartom a bekapcsolo gombot,elengedem es ujra menyomom elindul es mukodik rendesen.Ezt minden bekapcsolasnal el kell jatszanom.
Vagy amikor kikapcsolas utan lenyomom tapot varok ,hogy elaludjon alaplapon led,tap be gep be es igy is indul gombnyomasra.Resetre es Win alatti ujrainditasra rendesen ujraindul.
Konfiguracio:
Asus P5G41T-M LX alaplap
Intel Dual-Core 3.00GHz cpu
Integralt Intel X4500 alaplapi video
WD 250 GB HDD
Antec haz es 450w tap
4GB 1066MHz Kingston memoria
DVD iro
Segitsegeteket nagyon koszonom!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • nem indul el semmi,ha (es ez a furcsa szamomra) 5 masodpercig benyomva tartom a bekapcsolo gombot,elengedem es ujra menyomom elindul es mukodik rendesen


  Tipikus táp hiba (persze a takarmányozás még lehet jó. )
  A DVD írót egy tesztre húzd le.
  Mi a táp márkája?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!Koszonom a gyors valaszod! A tap is Antec bele volt szerelve a hazba.A dvd LG,mar huztam le es maradt ez a felallas.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A táp minősége OK.
  A hibaforrást csak cserealkatrészekkel lehet azonosítani.
  Gépedet egy másik, minőségi táppal, a tápegységt egy másik gépen kellene tesztelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!Elsosorban nagyon koszonom gyors valaszaid!Ugy nez ki alakul a molekula..Leszedtem vinyot es dvd-t.Igy maradt alaplap,memoria,cpu(huto) es ugye az integralt x-4500-on a monitor na meg a tap.Huncut meg azt csinalja,hogy bekapcsologomb utan proci venti porren egy kort es megall...sehova tovabb se monitor kapcs se bios semmi.Eszrevettem azt is,hogy amikor usbre (4 hatso)radugdosok tobb mindent(usb-s logitech hangszoro,logitech wireless bill.eger jeladoja,pendrive) zenehallgatasnal a hangszoro "szaggat" az eger(full elemmel) szinten szaggat.Olyan ,mintja nem kapnak megfelelo mennyisegu aramot az usb-k sem.Igy meg mindig nem lehet eldonteni,hogy alaplap vagy tap..sajnos.Cserealkatreszes probakkal bajban vagyok,mert Irorszagban elek es itt is mar a laptopmania utotte fel inkabb a fejet,haverok koreben senki masnak nincs asztali gepe.. :( Bios a legfrissebb.Megprobalom ratenni megegyszer ugyanazt a biost es kukkolom mit csinal.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd