CPU használat leesik 0%-ra és lefagy
2012-01-31T12:19:35+01:00
2012-02-02T09:27:23+01:00
2022-07-29T04:50:23+02:00
slacksoff
Üdv! Az után érdeklődnék, hogy mitől eshet le a CPU használat 0%-ra (max 1-2 % ingadozik) és fagy meg a Win7 ? Már több féle Win7-et kipróbáltam és újratelepítés után jól működik néhány hétig majd megint előjön ez a probléma. Pár percre megfagy majd újra működik és ez kb 3-4 perces gyakorisággal, szóval végülis használhatatlanná válik egyik pillanatról a másikra. Kérlek mondjatok valami ötletet mert addig nem akarok kihívni szerelőt ha csak szoftver hiba vagy vírus lenne. (bár Avast nem talál semmit és az Everest sem mutat semmi kiugróan feltűnő elváltozást)
a gépen most Win7 Ultimate x64 van

köszi előre is
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nem valami fényes értékek, és hiányzik az 5V. Ha noname, akkor a műszeres méréssel, már nem is érdemes bajlódni. A cseretáp, majd eldönti a sorsát.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Proci hőfokot néztél?
  Jól értem, újra telepítés utána mindig megjavul egy időre?
  Milyen tápegységed van?
  Egyéb hardvereket is leírhatnád.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • igen, jól értetted! ha újra van téve a windows akkor rendben működik de pár hét elteltével egyik napról a másikra előjön ez a problémája. a gép csak netezésre van használva meg filmnézésre.
  szétszedni sajnos nem tudom a házat de 420-as tápegység van benne, valamint:
  CPU: DualCore Intel Pentium D 935, 3215 MHz (16 x 201)
  Alaplap neve Gigabyte GA-8I945P-G-RH
  Memória 2x1 GB DDR2
  Videokártya ATI Radeon HD 3450 (512 MB)

  AIDA64 ezt írja:
  Hőmérsékletek
  CPU 41 °C (106 °F)
  GPU dióda 30 °C (86 °F)
  WDC WD5000AAVS-98ZTB0 32 °C (90 °F)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A ramtesztet futtasd le UBUNTU lemezen rajtvan!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem az a fura hogy állítása szerint, ha újra rakja a gépet akkor pár hétig jó. Valami vírus lenne talán? Egy újra rakással nem oldódik meg a ram hiba.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • szétszedni sajnos nem tudom a házat


  Akkor itt be is zárult a kör.
  Egy szakemberre lesz szükség, aki a hardvereket egyesével végigteszteli. A 420W-ot tápok általában (tisztelet a kivételnek), nem a minőségi gyártók sorairól szoktak legurulni.
  Sanszos, hogy a rendszered energiagazdálkodása közben csúszik be a fagyást kiváltó hiba, amikor a CPU tétlen állapotba kerül. Az újratelepítés csak tünetkezelés, mivel a friss rendszeren egy legalább az indexelő szolgáltatás végeztéig a CPU nem tétlen.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mi az oka annak, hogy nem tudod szétszedni - garanciális?
  Nekem úgy tűnik, ügyesen kerülöd a táp témát - honnan tudod hogy 420W-os, és a többi adatot miért nem?
  Még az AIDA adataiból is kihagytad a feszültség értékeket. Nem mintha sokat érne, de talán használható valamilyen szinten.
  Nem szégyen az ha noname táp, de legalább ne hallgasd el.
  Amíg a "szétszedni sajnos nem tudom a házat" pontnál tartunk, addig csak a szerviz az egyetlen megoldás.
  Amikor előjön a probléma, használd 1 napig UBUNTU-val - nem kell telepíteni, válaszd a próbát. Ha így jó, akkor lehet szoftveres problémát keresni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • köszi az eddigi ötleteket. a helyzet az hogy azért nem tudom szétszedni mert a tápot ki kellene csavarozni mivel a belső oldalon van a matrica hogy milyen tipusú és nincs itthon semmilyen csavarhúzó alkalmatosság késsel meg nem akarom lesarkazni a csavarokat. (akitől a gépet vettem ő mondta h úgy emlékszik 420-as a tápja szóval ez korán sem biztos)a másik hogy nem nyugalmi állapotban jön elő ez a jelenség hanem amikor egyet gondol. pl tegnap csak egyszer jött elő reggel azóta működik és nem fagyogat. ezt a táp dolgot még kipróbáljuk, majd hoznak egy másikat és azzal is használom egy ideig.

  Feszültség értékek
  CPU mag 1.168 V
  +3.3 V 2.864 V
  +12 V 11.968 V
  DIMM 1.824 V
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mert mit akarsz a matricával?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem valami fényes értékek, és hiányzik az 5V. Ha noname, akkor a műszeres méréssel, már nem is érdemes bajlódni. A cseretáp, majd eldönti a sorsát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd