Seitség az excel hez!?
2012-01-31T12:57:07+01:00
2012-01-31T16:35:06+01:00
2022-06-29T15:15:36+02:00
Ripitxx
Üdvözlet mindenkinek!!!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni exel-el kapcsolatosan.
Adót egy cella amihez több oszlop adati hozzá vannak rendelve lista szerűen
ha választok a listáról akkor a következő cellánál már csak az adót oszlop adatai vannak hozzárendelve és így tovább a probléma a következő ezt úgy kéne kivitelezni hogy ha az első cellánál változtatom a kijelölést akkor automatikusan szegye ki az azt követő cellából a régi adatot hogy az üres legyen. Bocs pontosítok a lista rendszer kész csak az első cella módosításkor a következő cellában az előző hozzárendelésből maradnak bent az adatok
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szevasz!

  Nem állítom, hogy pontosan értem a kérdést - egy mintafájl jó lenne - de, ha egyre gondolunk, akkor az Adatok - Érvényesítés - Beállítások fülön a Forráshoz függvényt is megadhatsz (például összetettebb feltételeket):

  Példa egy egyszerű feltételre:
  =HA(H1=1;F1:F7;G1:G7)

  Ilyenkor a feltételnek megfelelően állíthatod be, hogy a legördülő listádon mi látszódjon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egy cella (pl. A1) agy adott listát tartalmaz, amihez további listák tartoznak, ha megváltoztatom a cella (A1) tartalmát, akkor a hozzá tartozó cella "allista" tartalmát nullára vagy akármire változtatja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Létre hoztam egy táblázatot amiben a cellákban (A1;A3;A5....) listák szerepelnek amelyekhez más oszlopok celláira mutatnak (C2;C3;C4;...)amikhez munka lapokat rendeltem(Munkalap 1,2,3,4,...) ha az első cellában egy adót tartalomra kattintok akkor a következőnél már csak az adót hozzárendelt adataihoz férek hozzá és így tovább. Arra lenék kíváncsi hogyan tudnám beállítani azt hogy az első cellában lévő listán mást választók akkor a többi cellában lévő értékek adatok, listák űresőseké váltsanak AZONNAL (a HA függvény bizonyos okokból nem a legjobb megoldás).
  ennél pontosabban és részletesebben csak kérés re írom le mert igencsak hosszadalmas!!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  A jövőben segítsd annyival a fórum látogatóit - és ezáltal önmagad is -, hogy NORMÁLIS, A PROBLÉMÁT JÓL KÖRÜLÍRÓ CÍMET ADSZ a témának. Előre is köszönöm (az ő nevükben is).

  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd