Mobilinternet IP címek

Mobilinternet IP címek
2012-02-02T13:05:38+01:00
2012-02-03T01:05:44+01:00
2022-06-27T10:30:46+02:00
SpeedyGonzales
Sziasztok, mobilinternetre lenne szükségem mert a fix ip címemet több oldal is blokkolja. Érdeklődöm, hogy ha veszek egy telenor-os csomagot és felkapcsolódom a netre, akkor mindig más ip címet kapok? Van valakinek erről tapasztalata?
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Minden mobilinternet változó IP-címet használ és nincs proxy sem.
  Szerződésben a négy jegyű ügyfélbiztonsági kódot rögzitik, ezen tartanak nyilván, az IP cím változó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Minden mobilinternet változó IP-címet használ és nincs proxy sem."
  És ezt mire alapozod, melyik szolgáltatónál van így? Tapasztalatom szerint, egész más a helyzet. Eléggé fix, ahhoz hogy változónak lehetne nevezni, egész pontosan, nem nagyon változik, és nem segít az újracsatlakozás sem. Felejtős ötlet, próbáld ki.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • -Ha mobilinternetre fizetsz elő, az IP címed NAT-olt lesz, ami a külvilágról nem lesz elérhető, helyette a szolgáltató valamely IP címe látszik. Az, hogy változik vagy sem, nem függ össze az ügyfél (újra)kapcsolódási kísérletével.
  -Ha az IP címedet kitiltják, elsődlegesen az okát kell megtudni és megelőzni. Sok rendszer már nem csak IP alapján azonosít, ha valami csínytevést követsz el.
  -Ha mégis ragaszkodsz a dinamikus IP címhez, és csak emiatt váltanál szolgáltatót, úgy nem a mobilnet, hanem ADSL a megoldás. A választott szolgáltatónál érdemes tájékozófni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd