50% CPU használat - ntdll hiba
2012-02-04T06:15:24+01:00
2012-02-04T23:30:45+01:00
2022-07-19T02:31:02+02:00
shk
Hónapokkal ezelőtt jelentkezett először ez a probléma, már nem is emlékszem mikor és mivel kezdődött, de a lényeg, hogy a mai napig nem találtam erre megoldást, pedig ha valami gondom akad, akkor általában rákeresek a neten és ha nem is egyből, de mindig találtam megoldást. Már vagy 100 angol oldalt átkutattam a témával kapcsolatban, de sehol nem írtak erre megoldást. Nos, a problémám a következő: ha megnyitok egy mappát vagy programot, hirtelen a CPU használat felmegy 50, néha 100%-ra (ha mondjuk mindkettőt teszem egyszerre). Valahol találtam egy programot, a neve Process Explorer, ebben ha rákattintok az "explorer.exe"-re vagy az adott programra attól függően, melyiknél jelentkezik ez a hiba, akkor a következőt találom: ntdll.dll!Rt AllocateHeap + 0x18c, ez az, ami felmegy 50%-ra. Ezzel a programmal helyileg lehet kezelni a problémát, ha kiiktatom ezt a 'thread'-et, de amint megnyitok egy újabb mappát/programot, minden kezdődik elölről. Már vagy ezerféle dll-javító programot leszedtem, registry key-eket is javítottam látástól vakulásig, de semmi eredménye. Már nagyon kezd elegem lenni ebből, mivel emiatt sokszor le is fagy az adott mappa/program, úgyhogy jó lenne végre megoldást találni az ügyre, éppen ezért nagyon hálás lennék, ha valaki elő tudna állni egy épkézláb ötlettel a problémára, én már kifogytam A segítséget előre is köszi.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • És mi a problémád?

  Te azért veszel erős hardvert, sok memóriával, hogy az maximum 1-5%-ban legyen kihasználva? Az adott mappa, program pedig amiatt fagy le, mert mindenféle javító programokkal belenyúltál a fájl és az explorer.exe helyes és rendeltetésszerű használatába.

  Mappa megnyitása nálam is a tartalmának a függvényében 20-60% körül mozog. Emiatt mégsem esek neki javítani ezt az állapotot. Ez a normális működés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor elárulom neked, hogy ez egyáltalán nem normális viselkedés. Egy mappa és egy egyszerű word megnyitása régebben nem járt ilyen mértékű változással, mivel most ha megnyitok egy mappát felmegy 50%-ra és úgy marad. Azért kössz, hogy teljesen hülyének nézel. Ja, és ha nem kezdődött volna ez el, nem szedtem volna le javító programokat, szóval nem amiatt van ez. Azt hittem, ez magától értetődik de úgylátszik mégsem...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamely shell bővítményed (akár telepített program által injektált) "dolgozik" a háttérben izomból.

  Google -> 'ntdll high CPU'
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd