Nvidia gt520m hiba
2012-02-05T22:45:35+01:00
2012-02-07T02:23:43+01:00
2022-06-27T10:26:16+02:00
misztergeriszon
sziasztok!
az lenne a probléma, hogy van egy packard bell laptop amiben van egy nvidia gt520m videókártya. újra lett telepítve a gép, ezután nem tudjuk használatba venni a vga-t. eszközkezelőben látja a gép hogy az integrált kártyán kívül van másik is benne, viszont nem tudok rá illesztőt telepíteni. leszedtem a gyártó oldalról a legújabbat, régebbit is, de hibaüzetetet követően kilép a telepítő. tudnátok segíteni? előre is köszönöm
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Melyik PB laptopról van szó?
  Volt előtelepített rendszer?
  Ha volt akkor azt tettétek vissza, vagy egy másikat?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia. Először az nvidia PhysX drivert pakold fel. Ebben állítható az Optimus technológia által preferált videokártya, mert ugye alapértelmezésben az intel prociba integrált dolgozik és a diszkrét nvidia 520M ki van kapcsolva. Kikapcsolt eszközhöz pedig igen nehéz olyan illesztőprogramot telepíteni ami fel is ismeri. Mondhatni lehetetlen. Persze a legfrissebb nvidia drivert. Elvileg a cd-n vagy a laptop gyártó driver oldalán is fenn kell lennie a szükséges drivereknek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kikapcsolt eszközhöz pedig igen nehéz olyan illesztőprogramot telepíteni ami fel is ismeri


  Talán eszközkezelővel, az devmgr_show_nonpresent_devices környezeti változó értékének 1-re állításával odavarázsolható a driver.
  De igazad van, ettől még a hardver inaktív marad és a driver nem tölt be.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Banyek. Már nem tudtam szerkeszteni. MEKMESTER effektus.
  Ctrl+V az előző szerk-ből:
  Vagy az eszközkezelős letiltom a gonosz intelest varázslat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ismerős a mester effektus.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Inkább csak MEK: az én hibám.
  Mindig akkor jut eszembe, hogy pont lényeget hagytam ki, amikor már elküldve végigolvasom.
  De küldés előtt mindig lusta vagyok átolvasni. Sztem nincs is itt olyan hsz-om, amit nem szerkesztettem volna át menet közben.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • @ A-TY packard bell tsx66hr a pontos tipusa. olyan megoldás volt hogy úgy lett véve, hogy első indításnál kellett felrakni a win7-et. professional települt rá, most ultimate dolgozik rajta

  @blacksheep úgy indultam neki alapból hogy packardbell oldalról ami driver fel van rakva ehhez a típusú laptophoz, azokat szépen leszedtem, de ennyit is értek. írtam már az nvidia supportnak amire jött a válasz hogy ezt a packard bell-ékkel kell lebeszéljem mert ők ugye ott csak a legalapabb drivert rakják rá fel a gyárban, a legújabb drivereket a packardék rakják rá az összeszereléskor. ajánlottak egy régebbi drivert, letöltöttem de ugyaz az a szitu mint mikor a legújabbal raknám fel, mégpedig hogy nem találja meg a vga-t amit ugye telepíteni akarok.

  de akkor megnézem még ezt a physx cuccot hátha ez segít
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • professional települt rá, most ultimate dolgozik rajta

  Az tényleg dolgozik, csak nem neked. Grat. Sikerült eltolni egy teljesítményre hangolt legális rendszert egy felesleges géplassító sallangokkal tűzdelt warez szarért. Maradj az eszközkezelős telepítésnél és a gyári drivernél. Link.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjál 3 olyan szolgáltatást, amit az Ultimate-ben naponta használsz. Mert ha valóban pro volt a gépen és azt Ultimatere cserélted, nem nyertél gyakorlatilag semmit. Ugyan is az Ultimate a Pronál kettő dologgal tud többet. Tudja a Bitlocker titkosítást. Ennek alternatívája a Truecript meghajtótitkosítás. És tudja a nyelvek tetszés szerinti cserélgetését. Ezt pedig a Vistalizátorral bármikor te is megteheted. Szóval semmit nem nyertél a pénzkidobáson kívül.

  A legális professional (szerintem Home Premium) helyett feltettél egy feltehetően eleve vírusos rendszert. Mindamellett már volt cikk itt a fórumon is arról, hogy a warez Windows 7-ek nagy része (kb 80-90%) egy un. zombie hálózat kiépítését teszik lehetővé. Ezzel a te gépedet terhelik, a hálózat üzemeltetőjének viszont lehetővé teszik, hogy a te géped kapacitását kihasználva mindenféle illegális tevékenységet végezzen. Mindemellett olyan biztonsági hibákat épített be a warez készítője, ami megakadályozza a védelmi és biztonsági szoftverek működését.

  A gyári legális oprendszer warezra történő cseréjével kb 20-25 ezer forintot dobtál ki az ablakon.

  A PB márkaszervizben kb 5-15 ezer forintért visszaállítják az előtelepített rendszert. Ha elkészítetted a rendszer helyreállító dvd készletet, akkor arról állítsd vissza a géped gyári állapotba!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • srácok segítséget kértem nem kioktatást : ) nem az enyém a laptop, amikor oda lett adva a gép hogy csinálni kéne valamit vele, ez a dvd volt itthon nálam, nem gondolnám hogy nektek otthon a full jogtiszta win7 fut/vettétek meg eredetiben végtelen telepíthető licence-vel: )

  ezt az eszközkezelős megoldást ki tudnátok bővebben fejteni?
  köszönöm!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézd már, még ő van megsértődve. Ha nem értesz hozzá, miért vállaltad el? Indokold meg, hogy az eredeti rendszert miért cserélted le egy warezra?
  Mert ez volt otthon...
  A következő gép, ami nálam landol, eredeti Win98-at rakjak rá, mert ez van itthon? Örülj, ha a gazdája nem fizetteti ki veled egy Win7 árát...
  Ha nem ész nélkül telepítettél, akkor a gyári Recovery partíció még ott van a vinyón; arról vissza tudod rakni az eredeti szoftvert driverekkel együtt. Gyártói oldalról kézikönyv letölt, abban leírják, hogyan éred el és tudod újratelepíteni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • jólvan srácok köszi, megoldottam már máshogy, de köszönöm az értékes hozzászólásokat és az időtöket
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A máshogyant leírhatnád, mert így a téma nincsen lezárva, és ha más is belefut ebbe a hibába, nem fogja tudni megoldani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • az alt+f10et nyomkodni kell mikor újraindítjuk a gépet addig míg . be nem fog jönni egy képernyő ( a recovery képernyője). ki kell választani a 2es opciót ez fogja engedélyezni és elindítani a rendszer javító folyamatokat és betölti a backup-ot
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Dicséretes! ez így korrekt megoldás volt; és tanultál te is valamit.
  Tudod:
  Eredeti Windows, Valódi Előny!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd