Rejtett partíció laptop probléma
2012-02-08T08:25:15+01:00
2012-02-08T13:26:31+01:00
2022-07-29T05:40:24+02:00
blackstone
Üdv
A fórumon végig olvastam az ezzel kacoslatos témákat, de sajnos egyikben sem találtam megoldást. Új laptop, volt rajta Windows 7 Home Premium x64. Újra raktam a Windowst, Ultimate x64-re, és még egy Fedora Linuxot is. Sajnos a Windows nem akar bebootolni. Újra szerettem volna telepíteni, de nem engedi, a Win 7 telepítés közben azt írja ki, hogy nem talál meghajtó illesztő programokat. Próbáltam XP-vel és Windows Server 2003-al is, de egyikkel sem jártam sikerrel. A linuxon látom a rejtett partíciókat, de a win nem találja. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne előcsalogatni, hogy a Win-t újra tudjam telepíteni? Próbáltam a kézikönyvben leírt bill kombóval, de nem jön elő a recovery. Ha esetleg mégis végleg elveszett az a két partíció akkor is lehet még valamit tenni az ügyben? Köszönöm segítségeteket!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Pedig van ezzel kapcsolatban egy rakás téma. Jómagam megszámolni nem tudom, hányszor írtam le annak a következményét amit te csináltál.

Lényeg a lényeg. Ha az előtelepített rendszer helyett, vagy az mellé másik rendszert(-eket) telepítesz, akkor nincs visszaút. Vagy az első alkalommal elkészítetted a helyreállító lemezkészletet és ezzel bebiztosítottad magad. Ha ezt elmulasztottad, akkor marad a jelenlegi felállás, vagy a márkaszerviz és pár ezer forint kifizetése a helyreállításért.

Mivel rátelepítettél az előtelepített rendszerre, így annak MBR-ét is felülírtad. Ezzel az MBR-ből törölted a recovery rendszer indításához szükséges kódot. Természetesen mindemellett a legális OS lecserélésével egy feltehetően warez Ultimate-re, kidobtál kb 20-25ezer forintot az ablakon. Ugyan is kb ennyi lehet az előtelepített OS ára, amit a gép vásárlásakor kifizettél.

Próbáld ki!
BIOS>> D2D Recovery Enabled>> BOOT közben Alt+F10 megnyom

Ha 21-re lapot húztál és mázlista vagy, akkor elindul a helyreállítás.

Kellene tudni a laptop pontos típusát. Ugyan is a majdnem minden gyártó eltérő EISA megoldást alkalmaz.


Ha neki akarsz állni saját magad:

Kell egy boot pendrive (neten találsz leírást az elkészítéséhez). Lehetőleg Vista vagy w7 legyen a rendszer rajt.
Kell a Vista/w7 diskpart nevű segédprogramja a %systemdrive%\windows\system32 mappából (havertól is elkérheted). Ezt másold fel a penre és indítsd a rendszert.
diskpart rescan list disk select disk 0 list partition select partition 1 detail partition (27 vagy 12) set id=07 (27-eshez 07 kell, a 12-eshez 0B) select disk 0 list volume select volume 0 assign letter=x exit
Most a rejtett partíciót az x betűjellel éred el. Itt megtalálod az eredeti boot sectort rtmbr.bin néven. A nullák és egyesek helyére mindig a list parancsok kimenetéből kapott számokat írd, annak megfelelően, hogy melyik lemezen és köteten található a pqservice.

Már csak egy dolog van hátra. Vissza kell tenni az eredeti partíciót:

x:\mbrwrwin install rtmbr.bin

Ezután már kell működni az Alt+F10-nek ha a BIOS-ban engedélyezve van a d2d recovery. Ha ezt elbabrálod tényleg mehetsz a szervizbe.


Forrás>>

Ha ez nem működne, akkor kell szerezned az eredeti rendszereddel minden tekintetben megegyező OEM verziós Windows 7 Home Premium x64-et. Nagyon fontos, hogy a telepítőlemez érintetlen legyen, azon senki semmilyen módosítást ne hajtson végre és az is, hogy OEM és ne dobozos változat legyen. Ezzel újratelepítheted a gépedet és regisztrálhatod a gép aljára ragasztott COA matricán található sorozatszámmal. Az internetes aktiválás 99%, hogy ebben az esetben nem fog működni. Ilyenkor telefonon tudod csak aktiválni a rendszeredet.

Természetesen bármit teszel, előtte adatmentés! A gyári állapotba történő visszaállítás, végleges és visszavonhatatlan adatvesztést okoz.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Köszönöm a segítséged! Amint lesz rá lehetőségem , az általad leírt utasításokat végrejahtom. Packard bell TS11HR típusú laptopról van szó. Igen, igazad van, sok téma foglalkozik ezzel, jobban kellett volna keresni/figyelni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Keresd meg a BP ügyfélszolgálatát. Pici pénzért szokták adni a telepítő DVD-t. (Legalábbis más gyártók, gondolom a BP is.) Sőt időnként még pénzt sem kérnek érte.

  (Ha megkaptad, akkor akár törölheted is a rejtett partíciót.)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • végig olvastam az ezzel kacoslatos témákat


  A nagy francokat. A-Ty testvér kb naponta leírja.

  jobban kellett volna keresni/figyelni


  Azt nem értem meg hogy minek a hozzá kapott Windows 7 Home Premium x64 oprendszert nem jogtiszta Windows Ultimate x64-re cserélni? EGYETLEN OKOT MONDJ! Nem tudsz! Mi van olyan az Ultimate-ben ami feltétlenül kell neked és nincs bent a Premium-ban? Vagy ez valami feltűnési viszketegség mostanában a fiatalok körében hogy "hú nekem tört ultimate-m van"? Komolyan nem értelek benneteket! Én mint fejlesztő még a mai napig is elvagyok XP-vel, az új gépemhez kaptam Home Premium-ot, de minden van benne ami kell.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igazad van, tulajdonképpen semmi okom se lett volna rá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PB 5000 forintért küld postai utánvétellel helyreállító lemezeket. De a fenti módszer működni fog. A PB az Acer E-Recovery megoldását alkalmazza. Amit ott leírtam pedig azt mutatja meg, hogy ezt hogyan tudod helyreállítani.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd