Több outlook fiók probléma
2012-02-09T10:50:16+01:00
2012-02-10T20:57:50+01:00
2022-06-29T04:16:05+02:00
Nándi007
Sziasztok!

Outlook 2010et használok, a windows 7-es laptopomon. Létrehoztam 2 fiókot mivel 2 város között ingázok, és mindkét helyen más SMTP-t(kimenő levelek kiszolgálója) kell megadnom ahoz, hogy tudjak levelet küldeni az outlookon belül. Az egyik helyen Digi netem van (smtp.hdsnet.hu) a másikon pedit T-online (mail.t-online.hu) . Ez eddig rendben is van, működik a dolog mindkét városban.

Viszont a probléma, hogy ha letöltöm a leveleket akkor minden levelet 2x kapok meg. Tud erre valaki valami megoldást, hogy csak 1x szerepeljen ugyanaz a levél?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Köszönöm a válaszokat, de sikerült máshogy megoldanom. A küldés/fogadási csoportok szerkesztésével, egyszerűen kivettem a pipát az egyik fiók fogadásáról.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Valószínűleg programodban be van állítva, hogy a levélből maradjon egy példány a szerveren. Nem használok Outlook 2010, így a beállítás pontos helyét nem tudom megadni, de így már megtalálod. Törölni kell a lehetőséget.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • használd a GMAIL SMTP-jét, a másodlagos (üzleti/egyéb) emailcímed hitelesítése után.

  Végeredmény (majdnem) ugyanaz lesz, csak 1 SMTP-vel
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem a program beállítással lehet gond, mert mielőtt csak egy fiókot használtam akkor rendesen működött. Amióta két fiókot adok meg azóta csinálja ezt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csakhogy most két fiókod van. Mind a kettő leszedi.
  A küldés változtatásához nem kell két fiók.
  Egyszer a levélküldő kiszolgálójánál beállítod mind a kettőnek a dolgait, az egyiket alapértelmezetté teszed.

  Aztán a postafiókod ( csak egy) beállításánál, a postafiók nevére kattintva az első oldalon, ahol a email címet, megjelíntendő nevet és a többit kell beállítani, alul van egy gomb: Személyazonosságok beállítása. Na itt beáílltod a második azonosítót, levélküldő szolgáltatónak beállítod a második smtp-t.
  (Valamivel jelöld, amiről tudni fogod hogy melyik fiók, pl névnek más állítasz be, vagy nagybetűvel kezded, mittom én, majd látod)

  Így levél írásakor a Feladónál beállíthatod, melyik smtp-vel küldesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat, de sikerült máshogy megoldanom. A küldés/fogadási csoportok szerkesztésével, egyszerűen kivettem a pipát az egyik fiók fogadásáról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,

  teljesen felesleges emiatt 2 fiókot létrehozni.
  A szolgáltatók között általában az SMTP blokkolva van, de a titkosított kapcsolaton keresztüli levél küldés-fogadás engedélyezett.
  Az egyiket (amelyik tud biztonságos kapcsolaton keresztül működni, a t-online biztos hogy ilyen, de lehet, hogy a másik is) állítsd be, és azt mindkét helyről használhatod.

  Üdv
  AL
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd