XP mellé Windows 7 telepítése
2012-02-10T20:34:46+01:00
2012-03-24T15:09:52+01:00
2022-06-29T19:15:37+02:00
Hekthh-a-G
Sziasztok

Lécives tudnátok segíteni abban ,hogy a Windows XP mellé hogyan tudom telepíteni a Win 7-et van 2 partícióm a C és az E mind 2-n van az XP (nemtudom hogyan) és akkor csak annyi hogy a C-n meghagyom a Windows XP-t és az E-re a Win 7 et?Lécives segítsetek!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha w7-et telepítesz, az felül fogja írni a bootolást, a gép csak w7-tel fog indulni. Így szerintem teljesen elég 2 partíció, az egyikben meghagyod a már rajta lévő fájlokat (ha még szükségesek), a másikra telepíted a w7-et.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Hali!

  A következőkben, ha konkrét problémád van, segíts nekünk - legalább - azzal, hogy A TUDÁSTÁRBAN TESZED fel - KÜLÖN-KÜLÖN - a kérdésed. Előre is köszönjük.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az csak egy dolog, hogy c: e: s: k: akármi, vagy még a klingon ABC betűiből is adhatsz nekik betűjelet. Ez mind nem számít. Ami fontos, az a fizikai sorrendje a partíciókan és az ehhez viszonyított telepítési sorrend. Azt is tudnunk kell, hogy melyik rendszert akarod megtartani.

  Ezek ismeretében lehet csak korrekt választ adni neked.

  Szerintem sokkal gyorsabb és jobb eredményt érnél el ha teljesen újratelepítenél mindent. Lementenéd ami kell és újra kezdenéd particionálással/formázással/telepítéssel.


  +---------------------------+--------------------+------------------------------------------+ | particionálatlan terület | wXP rendszer | particionálatlan terület | | ~30GB | ~15GB | -maradék- | +---------------------------+--------------------+------------------------------------------+

  Ez legyen szerintem a kezdő felállás. Ezt a struktúrát egy GParteddel ki tudod egyszerűen alakítani. Ha ezzel meg vagy, akkor telepíted az XP-t. Majd az XP telepítése után jöhet a w7. Azt elég egyszerűen a lemez elején a particionálatlan területre irányítani. Ott szépen automatikusan létrehozza a 10MB-s rendszertöltő és a maradék részre pedig a rendszer számára a partíciókat. És azokat szépen be is állítja megfelelően a zavartalan használathoz.

  A maradék particionálatlan résszel kettő dolgot tehetsz. Vagy kettő önálló adatterületet hozhatsz létre az XP és w7 számára külön-külön. Ehhez előbb egy kiterjesztett partíciót kell létrehoznod és ezen belül kettő tetszőleges, a számodra legmegfelelőbb méretű logikai partíciót.

  Ha erre nincs szükséged, akkor egy közös XP/w7 adatterületet hozhatsz itt létre. Arra ügyelj, hogy az MBR-be maximum 4db partíciót tudsz bejegyezni. Vagy 4db elsődlegeset, vagy 3db elsődlegeset és 1db kiterjesztettet. A kiterjesztett partíción ésszerű határokon belül szinte korlátlan számú logikai partíció lehet.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha w7-et telepítesz, az felül fogja írni a bootolást, a gép csak w7-tel fog indulni. Így szerintem teljesen elég 2 partíció, az egyikben meghagyod a már rajta lévő fájlokat (ha még szükségesek), a másikra telepíted a w7-et.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha w7-et telepítesz, az felül fogja írni a bootolást, a gép csak w7-tel fog indulni.


  Igen, felül fogja írni, de csinál egy dual boot menüt is, ha esetleg nem tudtad. Link,
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerinted akkor az előző válaszomban csak szívattam a kérdezőt? Vagy abban a kb félszáz hasonló témában, ami nem mellesleg megoldásként lett elfogadva?

  Egyébként pedig nem fogja felülírni. Egyszerűen el is távolítja a w7 az XP boot kódját az MBR-ből. Helyette az XP partícióján létre fog hozni egy ezzel teljesen egyenértékű bootsector.bak fájlt. Azt hiszem ezt a nevet adja a fájlnak, rég csináltam wXP/w7 dual boot-os rendszert. Amikor pedig szükséges, a w7 ennek a fájlnak a segítségével fogja betölteni az XP-t.

  Amit fentebb leírtam azért van szükség, hogy a kettő rendszer rendszerfájljai ne keveredjenek össze. Ugyan is a Windowsok mindig az első elérhető partícióra teszik. Ezzel a módszerrel pedig a saját telepítési partíciójuk lesz számukra az első elérhető partíció. Így bármelyik rendszert törölheted, annak a partícióját megszüntetheted anélkül, hogy a másik épségét veszélyeztetnéd. Törölheted a szükségtelen rendszert és a másik ettől még indítható marad.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Te nem olvasod a hozzászólásokat?
  Hogyan fogadhattad el a lehető legrosszabb és teljesen téves hozzászólást megoldásként? Ráadásul nem is a kérdésedre kaptál választ valójában.

  Természetesen megvezetve ezzel azokat akik hasonló témában keresnek megoldást.

  Lehet Windows 7 és XP-t egymás mellé telepíteni. A követelmény az, hogy az w7-et csak az XP telepítése után lehet telepíteni. Tehát számodra ez már megvan, hisz van kettő Windows XP telepítve a gépedre. A kérdésem első fele pedig emiatt volt. Azért, hogy azt az XP-t törölhesd, amelyik nem omlasztja össze a rendszerindítást.

  Okoskák!
  Mindkettőtöknek itt egy kép, mert Szájber kis képét lehet képtelenek voltatok felfogni.

  Dual Boot Windows 7 -- XP
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • off:

  Hajrá Kispest

  Ha te Fraddi rajongó vagy, nyertél.

  on:

  A moderator majd átteszi a pontokad neked.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kell a francnak a pont!
  Csak első blikkre úgy néz ki, hogy egy multiregessel van dolgunk. És persze már elbabrálta a w7 telepítését mer fogalma sem volt, melyik XP-t lehetne törölni. Emiatt valóban indíthatatlan lett. Ezáltal azt a téves következtetést vonta le, hogy nem lehet. Majd ezt itt előadta mint nagy tudást. Persze hibásan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott qrtad el, hogy nagggyon hosszút írtál. A mai fiatalok nem bírják az ilyet feldolgozni, befogadni, valszeg neki se állt az olvasásnak, értelmezésnek... A másik rövid és szimpatikus volt, uccu neki a pont.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Elösszőr rakd fel a Windows 7-et, majd az XP-t, és talán menni fog, nekem müködőtt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Write only vagy? Egyáltalán minek szólsz bele, ha csak hibás és félrevezető információt tudsz adni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ebben lehet valami.

  :off

  A napokban a kezembe került egy 1943-as Monte Cristo kiadás. Nézegettem még szinte teljesen egybe van a könyv. Akkor még adtak a minőségre. Aztán megakadt a szemem a borítón!

  Az Ifjúság számára átdolgozva

  Természetesen a könyv lényegesen vékonyabb mint a teljes kiadás. Már akkor sem szerettek olvasni az ifjak?

  :on
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • A Windows 7 után az XP-t nem lehet telepíteni!
  A sorrendnek pont fordítottnak kell lenni. Mivel a w7 egy az XP-től teljesen eltérő rendszertöltőt használ. Ezt a rendszertöltőt az XP rendszertöltője nem tudja kiváltani. Ellenben mint fentebb írtam a w7 rendszertöltője el tudja végezni az XP betöltését is.

  Persze megoldható ez a variáció is amit te írsz, de ez bonyolítja a helyzetet feleslegesen.

  Feltelepíted a w7 majd az XP-t.
  Ezután némi parancssoros bűvészkedéssel helyre állítod a w7 rendszertöltőjét. Ezután viszont az XP nem lesz majd indítható. Ezért az EasyBCD-vel mindkét rendszert fel kell venni a rendszertöltő menübe.

  Nem 0.1 Usernek való feladat.

  compresser:
  Bocs az elírásért Monte Christo
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, érdekes! A belinkelt dual boot menű nekem nem jött elő, hol van?
  (pedig, xp után telepítettem a w7-et)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem ártana részleteket ismerni arról a telepítésről. De ezt már az első hozzászólásomban is leírtam.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Annyit tudok mondani, hogy nekem is, mint a kérdezőnek, két partícióra külön-külön xp volt először, ott indításkor elő is jött a választási menű, hogy melyiket akarom indítani.
  Ezután megtetszett a w7, amihez az egyik partíciót újraformáztam amikor a w7 telepítője kérdezte és arra fel is ment a w7. De, most a gép indításakor nem jön elő a dual boot, hogy megkérdezze az xp-t vagy a w7-et akarom-e indítani...
  Rögtön a w7-et indítja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valszínű az első partíción lakó XP-t cserélted le formázással WIN7-re. Onnan kigyomlálta a rendszerbetöltő szektort+fileokat, így nem volt mit felvegyen a WIN7 a BOOT menüjébe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Úgy van ahogy kb80a mondta. Ezt kérdeztem a kérdezőtől is.

  A Windows a telepítés során mindig a fizikailag első merevlemez első kompatibilis partíciójára teszi a rendszer betöltéséhez szükséges fájlokat és a rendszertöltő szektort is itt hozza létre. Mivel te biztosan az első partícióra telepítetted a w7-t így kitörölted a meglévő mindkét XP betöltését végző elengedhetetlen állományokat és a rendszertöltő szektort is. Ezután a w7 már teljesen helyesen úgy érzékelte, hogy nincs másik rendszer telepítve a gépedre. Mivel számára nem volt másik rendszertöltő elérhető, így az XP-vel nem is foglalkozott.

  Pontosan az ilyen balesetek elkerülése miatt kell a fenti módszerrel telepíteni a többszörös Windows rendszereket. Így nem lesz közös rendszertöltő terület. Bármelyik rendszer törlése esetében a másik ép és indítható marad.

  Tettél egy kijelentést, aminek semmi alapja nem volt. Pontosabban megfelelő hozzáértés nélkül végrehajtott telepítés eredményéből levont hibás következtetésen alapult. Ezáltal mind a kérdezőt és áttételesen az ide tévedő hasonló problémával küzdőket is megtévesztetted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi!

  Ez pont úgy működik ahogy leírtad
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szívesen. Igazán nincs mit.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd